自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問如團購左之後,呢兩個app比錢多數用咩電子支付? 收香港支付寶同香港微信嗎? 係咪兩邊都要入定錢到時睇下間商號收邊樣?

另外,果d打折coupon同搶購左既package, 到時用唔到可以退返晒錢? 因有d餐廳我見有特價套餐又有打折coupon, 如果買左原來唔可以同時用,唔知可唔可以退?

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

DFSON 發表於 23-9-24 15:08
請問如團購左之後,呢兩個app比錢多數用咩電子支付? 收香港支付寶同香港微信嗎? 係咪兩邊都要入定錢到時睇 ...

我係直接扣大陸銀行戶口的,以前有得選微信或支付寶,唔知我攪錯左咩,而家會自動扣戶口,其實我都想改番扣微信 買左coupon 係可以即時退番,會原路返回,昨日去綠茶先即場退左一單,即退即返,唔使5秒。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

回覆樓主:

識玩梗係用雲閃付啦!最近好多銀行做緊銀聯信用卡高回贈。
可以參考下呢個帖:
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23700055
attach0/tmp/phpTa8FSu

男爵府

andyman 發表於 23-9-24 15:31
我係直接扣大陸銀行戶口的,以前有得選微信或支付寶,唔知我攪錯左咩,而家會自動扣戶口,其實我都想改番 ...

咁又幾好

男爵府

lyh80115 發表於 23-9-24 15:35
可以參考下呢個帖:
https://www.baby-kingdom.c ...

等我研究下先~

男爵府

andyman 發表於 23-9-24 15:31
我係直接扣大陸銀行戶口的,以前有得選微信或支付寶,唔知我攪錯左咩,而家會自動扣戶口,其實我都想改番 ...

重想問,一開app呢d新人優惠我地有無用? 買左點樣拎d貨品,謝謝
attach0/tmp/phpSnyg0Y

翡翠宮

DFSON 發表於 23-9-24 15:54
重想問,一開app呢d新人優惠我地有無用? 買左點樣拎d貨品,謝謝

可以,寄去任何私集轉送香港。

大宅

可以參考下呢個帖:
https://www.baby-kingdom.c ...

請問,我有用開雲閃付,但點解兩app都淨得支付寶同微信俾錢嘅?係咪要set d 咩先用到雲?

男爵府

lyh80115 發表於 23-9-24 15:58
可以,寄去任何私集轉送香港。

我只需比運費,對嗎? 謝謝你~

翡翠宮

anouck 發表於 23-9-24 16:05
請問,我有用開雲閃付,但點解兩app都淨得支付寶同微信俾錢嘅?係咪要set d 咩先用到雲?
...

美團app版本係12.14.204?

大眾點評app係無嘅;微信大眾點評+大陸錢包先有。

翡翠宮

DFSON 發表於 23-9-24 16:16
我只需比運費,對嗎? 謝謝你~

係呀,畀集運費。啲抽紙就唔建議,運費仲貴過紙……

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

anouck 發表於 23-9-24 16:05
...
要仔細睇個支付隔離有個向下箭咀, 拉下來就會有。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

男爵府

lyh80115 發表於 23-9-24 16:30
係呀,畀集運費。啲抽紙就唔建議,運費仲貴過紙……

係呀,我啱啱同老公都係咁講~

男爵府

可以參考下呢個帖:

請問你美團要唔要實名認証? 右上角有提示.

雲閃付注冊我要揀香港/大陸手機注冊?
attach0/tmp/phpF0dGUs

大宅

lyh80115 發表於 23-9-24 16:29
美團app版本係12.14.204?

大眾點評app係無嘅;微信大眾點評+大陸錢包先有。

12.9. 430,store冇更新,dl個apk返黎又話安全性問題唔俾裝,我暈喇放棄了,謝謝btw

大宅

kwhkwh 發表於 23-9-24 16:31
要仔細睇個支付隔離有個向下箭咀, 拉下來就會有。

冇呀

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

DFSON 發表於 23-9-24 15:08
請問如團購左之後,呢兩個app比錢多數用咩電子支付? 收香港支付寶同香港微信嗎? 係咪兩邊都要入定錢到時睇 ...
用香港微信支付,團購了唔用,可以即時退款(退回微信)
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

DFSON 發表於 23-9-24 15:54

第一日揀唔到,第二日見有電話費$10,即用
放下自在

男爵府

cattz288 發表於 23-9-24 17:39
第一日揀唔到,第二日見有電話費$10,即用

原來日日唔同~

翡翠宮

anouck 發表於 23-9-24 17:24
12.9. 430,store冇更新,dl個apk返黎又話安全性問題唔俾裝,我暈喇放棄了,謝謝btw
...

可以先玩下微信小程式,開通咗大陸錢包都用到雲閃付+銀聯信用卡。

我用華為機無google,無呢個問題。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊