醫護健康

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

面診咗,植牙兩隻,另外一隻需要杜牙根,然後杜牙根加埋牙套元朗林牙醫診所林先生話係13000蚊左右,杜牙根係7000蚊,牙套係6000蚊,植牙係20000蚊一隻,真係覺得好貴,暫時可能先杜牙根先,保住哩隻大牙。朋友話內地平咗好多,但係又擔心果滴小牙科,消毒唔係幾好,一直都有提問同埋咨詢,但係暫時唔敢去,有冇好嘅深圳杜牙根牙科推薦?一般深圳杜牙根價錢幾多?

別墅

LaiRongwu12_FB 發表於 23-9-20 16:34
面診咗,植牙兩隻,另外一隻需要杜牙根,然後杜牙根加埋牙套元朗林牙醫診所林先生話係13000蚊左右,杜牙根 ...

香港杜牙根價錢係咁嘅喇。內地嘅話,確實平好多。我去嘅深圳維港口腔,羅湖口岸過關,好近。我用咗2680蚊人仔,杜牙根同牙套,真嘅唔會痛。消毒衛生又做嘅好好,又係連鎖牙科,有幾間分院,睇牙覺得比較有信心先去嘅,都有好多JM推薦。
快樂過生活

侯爵府

2024年龍年勳章

lamCheey 發表於 23-9-20 17:52
香港杜牙根價錢係咁嘅喇。內地嘅話,確實平好多。我去嘅深圳維港口腔,羅湖口岸過關,好近。我用咗2680蚊 ...

請教一下
除了靠囗碑揀
深圳家科有冇好似医院分等别?

別墅

kerotan 發表於 23-9-21 16:34
請教一下
除了靠囗碑揀
深圳家科有冇好似医院分等别?

問咗內地朋友,私人牙科好似有分門診部同診所。不過去嘅話,都係建議揾政府公立醫院或者有多間分院嘅牙科連鎖,比較有信心,同埋避開「莆田係」牙科

快樂過生活

侯爵府

2024年龍年勳章

lamCheey 發表於 23-9-22 10:00
問咗內地朋友,私人牙科好似有分門診部同診所。不過去嘅話,都係建議揾政府公立醫院或者有多間分院嘅牙科 ...

好多谢你的講解

複式洋房

好嘅,多謝解答

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊