自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

牛年勳章

有冇人同另外一半的感覺係熟悉的陌生人?呢排心情唔係幾好,工作唔順利,親人離世,都有話過俾老公知,但佢好似完全冇當一回事,本身佢都係一個唔係好識得表達自己人,亦都唔會好在意身邊的人和事(除咗做嘢,佢係工作狂,八號風球都要返工嗰種)。難以自控又唸返咁多年來同佢一齊所發生好多唔開心事。今朝瞓醒除咗問我一句:“幾點?”兩個人就一句話都冇講過,之後佢換衫出門,當門嘭一聲關上的那一刻,仿佛把我心裡唯一的一扇窗也關上了,腦海裏衹想起一首歌的歌名:心仍是冷。

水晶宮

畀面勳章

rebeccalin 發表於 23-9-13 09:00
有冇人同另外一半的感覺係熟悉的陌生人?呢排心情唔係幾好,工作唔順利,親人離世,都有話過俾老公知,但佢 ...

就算只當同屋住,仍然是個伴呀

珍珠宮

有冇人同另外一半的感覺係熟悉的陌生人?呢排心情唔係幾好,工作唔順利,親人離世,都有話過俾老公知,但佢 ...

有時生活太刻板都會令大家感覺淡左,但情感仍濃,一齊嘅經歷無得代替。

大家一齊放下假去旅行,揾返個感覺,會好d.

侯爵府

你哋拍拖時佢係咪咁?

珍珠宮

我諗係日對夜對變咗習慣,唔會花時間關心對方,試下放假同佢出去行下玩下

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

男人有時係遲鈍D,你都識得講自己老公唔識表達,你怨佢,佢有D冤枉喎,或者佢都唔知你有幾唔開心,不如你自己教佢點樣關心你,自己主動安排下節目,出去食餐飯,落街散步買餸都可以轉換下心情。成世人流流長,除非你地唔想再一齊過,否則一齊的話,就算係同屋當合租都好,點都唔想日日粒聲都冇。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

佢情感表達可能弱,唔識及時對你情緒作出反應,不過一但出事,佢仍然會好著緊。
試吓唔好寄望咁多佢作出嘅安慰,搵吓其他方法疏導自己,因為佢弱而唔係唔願付出。
然後,大家抽多 d 時間拍拖。

象牙宮

回覆樓主:

工作狂你預左生活就係咁悶!我曾經都經歴過,最後嘈交大戰和解!門面說話就無架喇,係會抽時間旅行食野咁

子爵府

畀面勳章

回覆樓主:

你地係咪冇習慣傾下計?!

有時我明大家趕返工係會好忙,好似我咁 朝早仲要煮早飯比兩個仔帶返去食。但夜晚上床臨瞓前,都會同老公一齊攬住傾下計。。傾到夠先瞓架。所以我諗你地冇習慣咁做 是嗎?

公爵府

牛年勳章

陳小b 發表於 23-9-13 12:30
你地係咪冇習慣傾下計?!

有時我明大家趕返工係會好忙,好似我咁 朝早仲要煮早飯比兩個仔帶返去食。但夜 ...

佢有嘢講都會瞓覺前同我傾訴下,不過都係佢講,好少會問返我感受如何。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

rebeccalin 發表於 23-9-13 12:41
佢有嘢講都會瞓覺前同我傾訴下,不過都係佢講,好少會問返我感受如何。
...

佢唔識用說話表達,擁抱吓 ~

子爵府

畀面勳章

rebeccalin 發表於 23-9-13 12:41
...

咁佢唔問 你咪主動講囉。有時男人係被動d..

男爵府

男士的計時器是私人的 可以和他討論吓時間管理的問題 成為共同話題
純陽之道,神光萬里,追求神蹟,風雲雷電晴雨,隱居深山,十方宇宙,天磁地極,當值人間。

大宅

老土既做法 分開一排反外家住下 可能會有唔同 大家正面去解決問題就可以架啦

大宅

琴晚喺Disney channel 睇咗套12日, 鄧麗欣做嘅, 套戲正正係你嘅心聲, 睇得好sad

公爵府

牛年勳章

yoyo_num 發表於 23-9-13 13:10
琴晚喺Disney channel 睇咗套12日, 鄧麗欣做嘅, 套戲正正係你嘅心聲, 睇得好sad

呢套未睇過,唔敢睇,驚睇完會更sad

公爵府

牛年勳章

naicha 發表於 23-9-13 10:59
你哋拍拖時佢係咪咁?

拍拖的時候唔係咁樣,可能見面唔係好多,一個月見兩三次左右,因為佢係外地做嘢。

公爵府

2024勳章 虎到金來勳章

你問返自己點解揀佢?佢一定有佢嘅優點同吸引力,毋忘初心!

禁止訪問

男爵府

我嗰個囉。
十幾年關係,一發脾氣,幾個月無再搵我。
गँ  गँ  गँ गँ  गँ  गँ गँ  गँ  गँ गँ  गँ  गँ

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊