自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

有無人跟過呢個團?
上星期報了,下星期一出發。
想問吓9月頭東歐果邊係咪已經開始凍?東歐有咩手信係必買?
大家可以分享下,唔該。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

rolandbb 發表於 23-8-27 23:58
有無人跟過呢個團?
想問吓9月頭東歐果邊係咪已經開始凍?東歐有咩手信係必買 ...

東歐當妳計完價錢就唔會買、様樣都好貴、事實上也沒什麽値得買、專心影相吧~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

侯爵府

大力大力 發表於 23-8-28 03:52
東歐當妳計完價錢就唔會買、様樣都好貴、事實上也沒什麽値得買、專心影相吧~
...

明白,唔該大力。

大宅

有無人跟過呢個團?
想問吓9月頭東歐果邊係咪已經開始凍?東歐有咩手信係必買 ...

我家人剛回來,話買名牌抵有7折而且退稅
另外最多係買朱古力,不過老實講好鬼難食,太甜

大宅

cltw1211 發表於 23-8-28 16:59
我家人剛回來,話買名排抵有7折而且退稅
另外最多係買朱古力,不過老細講好鬼難食,太甜

名牌

侯爵府

cltw1211 發表於 23-8-28 16:59
名牌

手袋?
朱古力唔買喇

大宅

rolandbb 發表於 23-8-28 17:02
手袋?
朱古力唔買喇

是的,burberry個d

珍珠宮

減齡達人勳章

早晚清涼,帶定風褸或外套,怕凍就帶多件長袖薄衞衣
買名牌會平過香港,溫馨提示,帶個大既環保袋,買完野放入去,盡量唔好抽住個名牌紙袋週圍行

男爵府

想當年,我買咗LV銀包和coins bag

大宅

有無人跟過呢個團?
樓主去東歐還是去中歐?感覺香港旅行團多數係西歐或中歐,東歐真係少團。
捷克:玻璃藝術品、波希米亞色彩服飾、俾圖書館下架嘅捷克小說(哈哈)。睇街頭木偶表演
波蘭/匈牙利:其實我唔知有咩紀念品,只知唔少音樂家曾經係呢兩個地方流過腳毛。喜歡音樂可以留意下
德國:鋼水好,產品係唔錯。戶外用品都好好用。local 超市都唔算貴
奧地利:唔知

保加利亞:玫瑰精油之類
名牌同飲食唔太熟。

侯爵府

junzi_HK 發表於 23-8-28 17:30
樓主去東歐還是去中歐?感覺香港旅行團多數係西歐或中歐,東歐真係少團。
捷克:玻璃藝術品、波希米亞色彩 ...

唔該JM

侯爵府

bblam123 發表於 23-8-28 17:07
想當年,我買咗LV銀包和coins bag

唔該JM

侯爵府

FennieMan 發表於 23-8-28 17:06
早晚清涼,帶定風褸或外套,怕凍就帶多件長袖薄衞衣
買名牌會平過香港,溫馨提示,帶個大既環保袋,買完野 ...

唔該JM

侯爵府

cltw1211 發表於 23-8-28 17:03
是的,burberry個d

唔該JM

大宅

回覆樓主:

1x年前跟過美麗x東歐團,好似11日,捷克奧地利德國等地方,食住遊領隊都幾好幾滿意。
大部分都係睇吓行吓,買吓手信,係德國有買吓名牌

大宅

美xx 團费比其他平,住好不好?

公爵府

美麗X 的團費比其他確實平D,其實好嗎?

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

大力大力 發表於 23-8-28 03:52
...

呢啲值得買,好用,你有冇買比力嫂
attach1/tmp/phpLERihm

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

有無人跟過呢個團?

睇下你有咩需要

布拉格 郵局入面商店買三角沿筆最平,幾年前平均只係港幣一蚊一支,還有木顏色筆都好平,買黎送比小朋友都抵

Handcream/body lotion

仲有石榴石,係我自己鐘意有顏色啲石

象牙宮

有無人跟過呢個團?

東歐12天皇牌之旅
匈牙利(布達佩斯)、克羅地亞(札格勒布、十六湖國家公園)、 斯洛文尼亞(盧比安娜、布斯當娜鐘乳洞、碧湖)、 奧地利 (維也納、薩爾斯堡、哈爾施塔特)、捷克(布 …

gogogo 東歐超美

自付餐, 可食當地... 抵食, 好味。水自備。
pizza pasta
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊