親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

想請問大家Sydney邊間酒店最方便? 近Chinatown 同埋交通方便。 會帶一位八歲小朋友去。Thx.

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

meex2 發表於 23-6-26 18:13
想請問大家Sydney邊間酒店最方便? 近Chinatown 同埋交通方便。 會帶一位八歲小朋友去。Thx.
...

Rydges World Square
ibis Sydney World Square
Meriton Suites Campbell Street, Sydney
APX World Square

大宅

wiiabcd 發表於 23-6-26 19:40
Rydges World Square
ibis Sydney World Square
Meriton Suites Campbell Street, Sydney

謝謝你的回覆。 我上網睇睇先。

男爵府

meex2 發表於 23-6-26 18:13
...

我揀左Mercure Sydney,Central station隔離,暑假去

大宅

jasul 發表於 23-6-26 21:10
我揀左Mercure Sydney,Central station隔離,暑假去

暑假去會唔會好凍。 我諗住出年新年先至去。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

jasul 發表於 23-6-26 21:10

呢間要行好多路.

伯爵府

meex2 發表於 23-6-26 21:44

依家朝朝都好凍 0-5度, 中午有太陽就暖,
入夜又係凍, 如果大風都係10度以下.

大宅

wiiabcd 發表於 23-6-26 21:51
依家朝朝都好凍 0-5度, 中午有太陽就暖,
入夜又係凍, 如果大風都係10度以下.

明白。 咁都係出年新年去好啲。

男爵府

wiiabcd 發表於 23-6-26 21:46
呢間要行好多路.

好唔方便架?你意思要兜好多路?我8月去

男爵府

meex2 發表於 23-6-26 21:44

我睇係十幾度,T加外套咁,因為我地去埋黃金海岸同布里斯班,Sydney係加插

伯爵府

jasul 發表於 23-6-27 01:28
好唔方便架?你意思要兜好多路?我8月去

以前未有輕鐵或輕鐵興建中, 呢間酒店係方便嘅,
但依家已經唔係喇, 除了自駕方便, 搭的士都要兜路,
搭火車又行好遠 (一條好長好長隧道),
去唐人街行露天行人道冇遮蔭多馬路多斜路,
餐廳選擇少, 但都要行一段路, 唯一最方便係搭巴士,
酒店門口係巴士大站, 多人多車到爆.

遊客角度主要係食買玩, 住市中心 Town Hall / Wynyard 周邊酒店最方便,
唔需要搭車已可步行到各景點.

男爵府

回覆 wiiabcd 的帖子

明白, 好多謝你既小貼士, 我地要有定心理準備先

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊