自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

我上個月剛淘咗有連身鏡連洞洞面板, 第一次運來塊鏡裂晒, 賣家補寄一塊俾我. 再運來又冇事, 兩次包裝都差不多, 都冇打木架, 同一私集.

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

yeunghung 發表於 23-5-8 15:02
邊間,流程是點樣?可否教下我,只懂得用官集,諗住方便啲。

我今次用泛華集運, 一般私集都係
1. 去私集嘅網頁開個account, 記低會員號碼同收貨地址.
2. 喺淘寶輸入私集地址做收貨地址
3. 買嘢揀私集地址
4. 去私集網頁登記運單號碼
5. 收齊貨後通知私集出貨黎香港.

我之前用過點對點, 香港集運, 全民集運, 金牌集運運傢俬/燈/玻璃枱, 全部都安全運抵. 你個賣家已打架好穩陣, 收貨時最好拍開箱片, 有爛即時揾賣家, 通常肯補發. 不過再運香港嘅運費就要自己硬食.

公爵府

大力大力 發表於 23-5-8 15:43
玻璃語打木架寄集運、真係好容易破損~

因為我塊鏡有木框包住, 再加上連住一塊厚木面板, 諗住OK, 冇再打木架. 佢補寄都冇打木架, 一樣係底面加4邊發泡膠, 又完好無缺.

公爵府

bigsmallma 發表於 23-5-8 19:01
你好,運費大約幾錢吖?thx

我連埋其他嘢一齊送黎,呢間大貨最低消費200kg連將軍澳區送上門680人仔。
你可以問下賣家件貨幾重同長濶高幾多,再喺各集運公司網頁運費計算機計下,咁就可以格到邊間平D.

首頁

尾頁

跳至