自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

想淘鏡柜,但兩間鋪都說官方集運倉,曾經拒收,因為有易碎品,想請教你們如何運來香港,多謝解答。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

有冇諗過打木架,再搵私集?

侯爵府

cy101 發表於 23-5-8 14:56
有冇諗過打木架,再搵私集?

問過賣家,包裝都有打木架,但私集未試過,有無邊間可以介紹。

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

我上個月剛淘咗有連身鏡連洞洞面板, 第一次運來塊鏡裂晒, 賣家補寄一塊俾我. 再運來又冇事, 兩次包裝都差不多, 都冇打木架, 同一私集.

侯爵府

tantanmama 發表於 23-5-8 15:01
我上個月剛淘咗有連身鏡連洞洞面板, 第一次運來塊鏡裂晒, 賣家補寄一塊俾我. 再運來又冇事, 兩次包裝都差不 ...

邊間,流程是點樣?可否教下我,只懂得用官集,諗住方便啲。

珍珠宮

2024年龍年勳章

順豐直達香港家中
希望每天開心渡過 ;-)

水晶宮

回覆樓主:

新世代選大型傢俱

侯爵府

Jessy 發表於 23-5-8 15:03
順豐直達香港家中

多謝,順豐應該比較貴。

侯爵府

spikenard 發表於 23-5-8 15:04
新世代選大型傢俱

謝謝你。

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

yeunghung 發表於 23-5-8 15:02

我今次用泛華集運, 一般私集都係
1. 去私集嘅網頁開個account, 記低會員號碼同收貨地址.
2. 喺淘寶輸入私集地址做收貨地址
3. 買嘢揀私集地址
4. 去私集網頁登記運單號碼
5. 收齊貨後通知私集出貨黎香港.

我之前用過點對點, 香港集運, 全民集運, 金牌集運運傢俬/燈/玻璃枱, 全部都安全運抵. 你個賣家已打架好穩陣, 收貨時最好拍開箱片, 有爛即時揾賣家, 通常肯補發. 不過再運香港嘅運費就要自己硬食.

水晶宮

yeunghung 發表於 23-5-8 15:02

新世代的話,去app store 下載佢地的app注冊後有你專屬的收貨地址,淘寶那邊新增你專屬地址,大陸嗰邊送貨選送呢個地方,貨到上倉後基本電話都會通知你,然後你tick集運,有多種模式比你選點收貨。然後比錢。

大型傢俬要送埋上門,好似300kg 以下是附加150元,樓下自己收就唔駛加錢。 要送上門,就要係備註,註明需送上門的字眼就可以。

你可以加埋其它野1次送上門咁就化算好多

侯爵府

tantanmama 發表於 23-5-8 15:18
我今次用泛華集運, 一般私集都係
1. 去私集嘅網頁開個account, 記低會員號碼同收貨地址.
2. 喺淘寶輸入私 ...

好清楚,多謝晒。

侯爵府

spikenard 發表於 23-5-8 15:22
新世代的話,去app store 下載佢地的app注冊後有你專屬的收貨地址,淘寶那邊新增你專屬地址,大陸嗰邊送貨 ...

清楚,多謝你。

男爵府

yeunghung 發表於 23-5-8 15:12
多謝,順豐應該比較貴。

順豐貴得黎冇穿冇爛,我覺得值,點計都平過香港買呀。
我買過2次鏡櫃,廳燈,浴室門,都俾錢賣家叫佢搵順豐直運去香港送到我家。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

我上個月剛淘咗有連身鏡連洞洞面板, 第一次運來塊鏡裂晒, 賣家補寄一塊俾我. 再運來又冇事, 兩次包裝都差不 ...

玻璃語打木架寄集運、真係好容易破損~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

公爵府

大力大力 發表於 23-5-8 15:43
玻璃語打木架寄集運、真係好容易破損~

因為我塊鏡有木框包住, 再加上連住一塊厚木面板, 諗住OK, 冇再打木架. 佢補寄都冇打木架, 一樣係底面加4邊發泡膠, 又完好無缺.

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

yeunghung 發表於 23-5-8 14:58
問過賣家,包裝都有打木架,但私集未試過,有無邊間可以介紹。

巨人

男爵府

回覆樓主:

咁我好彩,幾年前淘厠所鏡柜,好OK, 用點對點,唔計體積重。

子爵府

你好,運費大約幾錢吖?thx

子爵府

mami2000 發表於 23-5-8 15:34
順豐貴得黎冇穿冇爛,我覺得值,點計都平過香港買呀。
我買過2次鏡櫃,廳燈,浴室門,都俾錢賣家叫佢搵順 ...
你好,鏡櫃大約幾重?運費係幾多吖?thx

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊