婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

回覆樓主:

我結婚第1日就己同99住,c6係媽寶,99係至高無尚。我的戰略係將敵人變成戰友,唯有戰友企你嗰邊c6好易話為。

當中有好多眼淚,好多忍耐,好多委屈,買禮物送比佢,同佢行街,同佢食早餐,付出唔等於佢必接受但我1樣付出,一段日子後同麻麻成為朋友。

你肯放低你自己,你c6睇見你的委屈佢自然會回來補償你。當然,如果你覺得女人何需要做到咁,都冇問題。日子是自己是苦是甜自己調節

水晶宮

crazypaper 發表於 23-4-18 08:34
你99初頭點對你?

麻麻當我係搶左佢個仔的壞女人

水晶宮

BECY 發表於 23-4-18 01:20
你好勁(emoji)現在還和99居住嗎?

其實要賭,賭你付出的,人地呀媽接唔接受,可能成功可能到頭來1廂情願,真心照明,明月照溝渠。你的眼淚,你的委屈若你c6睇唔到,唔應同那就白流。睇睇甘比,唔駛開聲講要乜,而係佢老公覺得欠佢,委屈佢,要不斷補償比佢。

你肯唔係你c6面前講佢媽的壞,你肯行出1步,什致買野送比佢,這些都係做比你c6睇,就係比佢睇見你的退讓,你的眼淚,就算99都係冇變,最起碼你c6會回家因佢覺得為左佢,難委你

99幾年前走左,我生b前身體唔好,佢講呢世唔再食牛肉希望我平安生b。 我係賭成功,化敵為友。

水晶宮

judy1122 發表於 24-1-20 00:25
當初 我99就係死都lur住唔想比我地搬走 唔係獨子 仲有大把仔女陪佢住
最後成日嘈 嗌離婚 c6都肯就我 先搬得 ...

1家1主最舒服

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊