在職全職

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

大b 15m ,全人奶極癡身,行開都喊,成日扭啜,小b 將10月出世,屋企老公乜都唔識做,0家務,唔識煮飯買餸,洗碗清潔都要番手做,但會幫手餵飯和沖涼,得閒換片,其他我全包,依家我有左小b對將來感到壓力,想請工人,老公唔係唔同意不過佢有比說話我聽,話壓力大,講真唔係你想追多個我都唔想再生,唔明點解要比說話我聽,想係我份家用(emoji)面出錢幫輕下,我唔係唔想不過你咁比壓力我令到我好唔想,呢一刻我唔知重請唔請姐姐好,有無人真係試過自己一個湊哂2個,想聽下相關經驗生完後我肯定無陪月,呢下我真係好唔開心。

搵食唔好pm我,最憎!請出去付費叫雞。

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

老實講如果無長老幫手,你一打二遲早頂不順,請工人系明智之舉

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

lucky_girl0422 發表於 23-3-7 10:58
大b 15m ,全人奶極癡身,行開都喊,成日扭啜,小b 將10月出世,屋企老公乜都唔識做,0家務,唔識煮飯買餸 ...

如果多左個b出世壓力大既話我寧願出去工作,請個工人姐姐,返工一樣可以泵奶餵人奶

複式洋房

0030 發表於 23-3-7 15:08
老實講如果無長老幫手,你一打二遲早頂不順,請工人系明智之舉

好啦,我真係驚我遲早頂唔順

複式洋房

pomanlife 發表於 23-3-7 19:50
如果多左個b出世壓力大既話我寧願出去工作,請個工人姐姐,返工一樣可以泵奶餵人奶
...

我都好想返工,可能等小b大小小先

男爵府

我姐姐/識唔少人都一打二
不過如果你搞唔掂,就一齊夾錢請工人

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

lucky_girl0422 發表於 23-3-8 13:34

以身邊朋友既經驗,隔年零兩年一個b或孖b真係要請兩個工人先掂,你一對二預左好辛苦,寧願請工人,生完再邊湊住邊搵工

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 開心吸收勳章

你知唔知老公搵幾錢?如果佢都比左大部份你做家用,佢唔會有錢請工人。如果用你份家用請工人,仲夠唔夠基本開支?問題係好現實,慳慳地仲可以咪請個工人幫下手,唔得可以安排大B讀全日班。其實請左工人的話,佢做得掂,你就可以搵工。

別墅

lucky_girl0422 發表於 23-3-8 13:34

一係你氹下老公話請一個合約期算(兩年),完約再諗啦
題外話,將來出去返工, 你放工都係要教育小朋友, 勁攰.

複式洋房

hyhyhy 發表於 23-3-10 14:31
一係你氹下老公話請一個合約期算(兩年),完約再諗啦
題外話,將來出去返工, 你放工都係要教育小朋友, 勁攰 ...

最後請左姐姐了,試2年再睇下點先

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

lucky_girl0422 發表於 23-3-7 10:58
大b 15m ,全人奶極癡身,行開都喊,成日扭啜,小b 將10月出世,屋企老公乜都唔識做,0家務,唔識煮飯買餸 ...

一早唔應該再生... 既然有左細b 就唔好再諗為左老公而我,因為你都有份決定,向好方面諗,有兩個小朋友有兩個既好。

1打2 要時間適應,唔算難。你而家請左工人,等第日湊b 湊順左之後,你要考慮出山做野保障自己。

子爵府

其實我都唔明,點解得兩個b都搞唔掂,又唔洗返工,我自己有3個仲有返工,覺得如果全職湊兩個的確係嘆世界咁

男爵府

noodle_noodle 發表於 23-3-28 18:01
其實我都唔明,點解得兩個b都搞唔掂,又唔洗返工,我自己有3個仲有返工,覺得如果全職湊兩個的確係嘆世界 ...

而家唔使返工湊一個果D FTM都話辛苦啦 XDDDD

之後生多件又話要叫老公比錢請工人二湊二

男爵府

Liuvyn 發表於 23-3-10 13:20
你知唔知老公搵幾錢?如果佢都比左大部份你做家用,佢唔會有錢請工人。如果用你份家用請工人,仲夠唔夠基本 ...

無錯, 又唔係佢比錢, 叫老公比, 但老公份糧夠唔夠先

男爵府

冇返咁耐工到時又唔想返架啦

男爵府

lucky_girl0422 發表於 23-3-12 12:05
最後請左姐姐了,試2年再睇下點先

複式洋房

noodle_noodle 發表於 23-3-28 18:01
其實我都唔明,點解得兩個b都搞唔掂,又唔洗返工,我自己有3個仲有返工,覺得如果全職湊兩個的確係嘆世界 ...

你返工時果3個邊個湊?隔幾歲?你有家人幫手,又可能請工人,佢地幫到手你咪唔使咁頭痛囉,真係幸福

男爵府

lucky_girl0422 發表於 23-3-29 15:43
你返工時果3個邊個湊?隔幾歲?你有家人幫手,又可能請工人,佢地幫到手你咪唔使咁頭痛囉,真係幸福:funny ...

佢好似冇工人冇長老
就算有工人,咁佢都係因為要返工所以請姐姐幫手,點夠你幸福?

你係唔使返工都有人請工人服侍喎,你仲幸福啦

複式洋房

Mini20160607 發表於 23-3-30 10:53
佢好似冇工人冇長老
就算有工人,咁佢都係因為要返工所以請姐姐幫手,點夠你幸福?

我無佢咁叻呀,都唔夠你叻

男爵府

lucky_girl0422 發表於 23-3-30 10:55
我無佢咁叻呀,都唔夠你叻

我一D都唔叻, 叻就唔使返工受氣但又搵得唔多, 仲要公一份婆一份幫手負擔屋企同小朋友開支, 變做月月清嘅在職貧窮

我都想好似你咁叻, 搵到個好老公 support 到屋企等你唔使返工無後顧之憂, 仲有姐姐服待, 專心相夫教子

首頁

尾頁

跳至