自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

想問吓大家知唔知道,攞綜援的老人家是否可以向政府申請基金取回整牙費用?(是否可在私家牙醫診所做?)

水晶宮

kandl 發表於 22-12-29 08:32
想問吓大家知唔知道,攞綜援的老人家是否可以向政府申請基金取回整牙費用?(是否可在私家牙醫診所做?)

...

要70歲以上,並在政府名册以內的牙醫,但每區都會有的,申請後就可以去做假牙。

男爵府

HLDMaMa 發表於 22-12-29 08:36
要70歲以上,並在政府名册以內的牙醫,但每區都會有的,申請後就可以去做假牙。
...

先謝謝你的回覆。但都想問吓,有冇一些在私人嘅牙醫診所做完,去政府申請牙醫補助基金之類的,因為老人家話可以,所以我想問清楚,唔知佢有冇俾人呃。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

kandl 發表於 22-12-29 08:55
先謝謝你的回覆。但都想問吓,有冇一些在私人嘅牙醫診所做完,去政府申請牙醫補助基金之類的,因為老人家 ...

關愛基金

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

水晶宮

kandl 發表於 22-12-29 08:55
先謝謝你的回覆。但都想問吓,有冇一些在私人嘅牙醫診所做完,去政府申請牙醫補助基金之類的,因為老人家 ...

以我所知,係要這些牙醫參與政府的牙醫服務才可以,因為也有上限,如果你自己去牙醫植牙,一隻都成萬蚊,政府點會照付款。

首頁

尾頁

跳至