興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

想請教各位,因為原本用開嘅router壞左,須要轉新router, 但點重新setup 打印機嘅wifi呢?

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

如果一向用開, 可以將新router SSID 同密碼設定同舊router 一樣就得.

p.s. 留意printer 可能只支援 802.11n(2.4MHz) 頻段.

侯爵府

clpapa 發表於 22-7-24 11:22
如果一向用開, 可以將新router SSID 同密碼設定同舊router 一樣就得.

p.s. 留意printer 可能只支援 802.11 ...

點重設router SSID&密碼呢?

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

露比EE 發表於 22-7-24 13:05
點重設router SSID&密碼呢?

唔同既router 會有D唔同, 請參考說明書. 如果比較新既router 多數可以download Apps 用手機攪.

侯爵府

clpapa 發表於 22-7-25 22:55
唔同既router 會有D唔同, 請參考說明書. 如果比較新既router 多數可以download Apps 用手機攪.
...

謝謝你啊!我係電子白痴,所以直接打去canon查詢,好快已可以同客服直接對話,亦要讚下canon售後!

首頁

尾頁

跳至