0-6個月

跳至

首頁

尾頁

大宅

Bb 今日先十幾日大因為bb 出世之後我痛到落唔到床照顧唔到bb
日頭可能係陪月照顧 夜晚係奶奶一個獨自湊

開頭係醫院個陣bb 都會認到我乳頭同我一抱佢就好舒服咁訓
依家唔知係咪耐左無同佢接觸到,佢依家淨係嫲嫲先搞得佢掂
我驚佢大大下會親嫲嫲多過親媽媽
因為之後陪月走左,都會係由嫲嫲由朝照顧到晚了
所以更加驚
自己又唔係揼到好多奶比bb

複式洋房

YAN`! 發表於 22-4-14 16:30
Bb 今日先十幾日大因為bb 出世之後我痛到落唔到床照顧唔到bb

陪月走咗你都仲未落到床?真係咁嚴重就睇下叫奶奶幫你抱bb過嚟,喺床度抱下佢囉

大宅

bb呢段時間仲未認到人住,放心坐好月

複式洋房

唔洗擔心呀 BB依家都係食瞓痾,9成時間都係我全天候照顧阿B, 佢都唔係特別痴我,淨係夜晚鐘意我餵佢飲奶瞓。

水晶宮

而家bb 未認到人
但大少少佢會聽聲同聞味

你將會奶奶全日24 小時湊?

大宅

放心休息..
BB一出世開始都係我自己湊,佢要成3個月開始先認得我哋,但我番工之後得婆婆一個湊都冇問題..
唔會話只係認得某個人,要某個人湊..
而且媽媽同BB天生有種聯繫,到你湊番佢,好快就可以親近番

複式洋房

YAN`! 發表於 22-4-14 16:30

安心休養先
大部分BB其實未到四個月都未認到人
你奶奶抱上手唔喊係因為佢放鬆,抱得BB舒服就唔會喊
你一好緊張或者痛,肌肉緊張,BB就會feel到
你怕佢唔認得你,咪叫陪月多d抱俾你床附近,同佢講下野

大宅

回覆 YAN`! 的帖子

吾會,第時大D佢肯跟嫲嫲,而嫲嫲又肯揍,你會減輕好多壓力的,BB最後比佢習慣跟幾個人,如果佢只係痴你,你會好辛苦,

首頁

尾頁

跳至