時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

sharonchung 發表於 22-3-23 20:37
平民百姓當然係無辜,只怪有該國領導者不理子民生死,為的就是埋堆攞利益著數
...

同意,只怪人民選錯總統,把自己推向戰爭,不過我當然唔贊成用戰爭解決問題,但呢個比喻好好,就係兩個鄰居打咬,你是從旁勸阻,還是煽風點火和提供武器給其中一方呢?

大宅

longlokma 發表於 22-3-23 09:17
我都唔明點解BK有人會痴線到支持A國去入侵B國
無論乜嘢原因 ,入侵別國大肆破壞, 連累平民百姓流離失所家 ...

唔好用『無論乜嘢原因 ,入侵別國大肆破壞, 連累平民百姓流離失所家破人亡就一定係罪無可恕』呢D片面又偽善的藉口,自衛就係最大原因,今日由得你架幾尊大炮响門囗,聽日死嘅就係自己國民,俄因自衛先發制人,而美卻因利益、因霸權挑起戰爭,死嘅係幾千萬人,如果計埋哥倫發現新大陸,殺戮印弟安人開始,一個美國,就殺咗幾億人,點解你唔覺得美國先應該係罪無可恕的惡魔

子爵府

mingmin豬 發表於 22-3-24 12:22
唔好用『無論乜嘢原因 ,入侵別國大肆破壞, 連累平民百姓流離失所家破人亡就一定係罪無可恕』呢D片面又偽 ...

小學雞嘅病態心理, 就係畀老師捉到錯就會話隔離個同學都有錯點解你唔罰佢先, 永遠唔檢討自己嘅錯誤,以為拖埋其他人落水轉移視線自己就變咗冇錯, bk好多人都有呢種病態心理

琥珀宮

回覆樓主:

有帖笑烏克蘭人嗎?貼條‘拎‘’出嚟睇睇。

禁止訪問

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

sunnymama2 發表於 22-3-23 08:22
用番墜機黎做比喻

X 2

係烏克蘭同美國聯手、迫普京出手。
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

首頁

尾頁

跳至