自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

之前網購, 話門市停開, 要求順豐到付, 我未試過用順豐, 大鄉里, 有無人教吓我, 唔該.

男爵府

tjbb168 發表於 22-2-9 15:33
之前網購, 話門市停開, 要求順豐到付, 我未試過用順豐, 大鄉里, 有無人教吓我, 唔該. ...

順豐到付嘅意思即係佢會用順豐速遞寄件貨俾你,貨品送到你處時,你要俾運費

侯爵府

畀面勳章

貨到比運費, 放心順豐 明碼實价 唔會收多.

侯爵府

之前網購, 話門市停開, 要求順豐到付, 我未試過用順豐, 大鄉里, 有無人教吓我, 唔該. ...

自己付運費,$30up/1kg.....,另外$4/箱。
有扣減優惠,多數郵費$20起.....
睇對方咩方式寄件,你咩方式收件。

子爵府

回覆 siusiulo 的帖子

佢叫我提供順豐站(點碼), 即係咩意思?唔該

男爵府

你要做嘅就係喺對方寄貨前話俾對方知:收件人姓名,電話同地址.到件貨將近到你屋企時,順豐送貨員會打電話俾你,問你屋企有無人準備收貨,並且會告知你運費係幾錢

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

tjbb168 發表於 22-2-9 15:39

收貨時你要俾運費!上順丰網自己搵邊個站/自提點等近自己嘅,人哋有個code, 填埋俾對方!

禁止訪問

男爵府

回覆 tjbb168 的帖子

每個站都有個代號碼,你俾個碼佢,佢哋會搵到地址,你可以順豐站查(按你要取件個站地址)

男爵府

如果你選擇喺順豐站收貨,你就可以上順豐個網頁,你會見到有一個叫網點地址嘅item,你㩒入去有一個叫順豐站地址,你再㩒入去就會見到每區順豐站嘅地址,電話,營業時間同點碼,你就話俾對方知你想喺嗰度收貨嘅順豐站點碼就ok了

子爵府

清楚, 明白, 唔該各位!

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

到付,即取貨人取貨時俾運費
寄貨人可寄去家/office,或順豐站,或順豐智能櫃
我自己通常叫賣家寄去家附近順豐站,咁我就唔駛俾我地址佢,呢度睇到點碼:

https://htm.sf-express.com/hk/tc/dynamic_function/S.F.Network/SF_store_address/

如寄住宅,運費會貴d的

你將點碼(852xxxx),你電話同名俾賣家。賣家寄貨後,順豐會寄你SMS。你取貨時用SMS內的qr code就可以,一手交運費一手交貨

水晶宮

你智能櫃定點呀?攞件時比錢先可以收貨

子爵府

我應該去順豐門市比$然後取貨, 謝謝各位詳盡解釋, 明白晒, 有你們真好.

首頁

尾頁

跳至