0-6個月

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

預產期明年初夏, 而家想開始睇定bb野, 請教各位玻璃奶樽好唔好用呀? hands free奶泵又好唔好用呢

男爵府

你睇奶泵即係想餵人奶,人奶唔適合玻璃樽,好似話啲靚營養會痴住係個樽飲唔到浪費哂云云

我用PPSU樽覺得good enough

男爵府

玻璃奶樽一跌就爛,我陪月唔小心整跌就爛左,之後我地都唔敢用了。 PPSU奶樽我覺得好用,包裝上面寫可以用到一年。

大宅

珠豬媽 發表於 21-12-25 14:51
預產期明年初夏, 而家想開始睇定bb野, 請教各位玻璃奶樽好唔好用呀? hands free奶泵又好唔好用呢
...

我係用玻璃奶樽,我覺得okay ah.
我埋身餵,所以到而家個b 3個月都係用2個奶樽。
初生嬰兒個size, 我用買手泵送個個。用1個月就無用。
你可以買d膠又買d玻璃,睇吓之後你鍾意邊種。
睇吓你使唔使係屋企走黎走去,我有朋友做家務,佢話hand free既好正,一路泵一路做家務。

大宅

...

玻璃奶樽會驚打爛同埋個樽會重

禁止訪問

大宅

奶泵我用緊youha the ins,免提好方便,可以一路行嚟行去/食嘢一路泵。
覺得玻璃樽唔錯,座熱啲人奶會快啲,不過真係要小心啲唔好打爛

大宅

...

我覺得衞生啲,不過真係幾重,而且如果用70度開奶,長期練鐵沙掌。
Hand free 我都有用,我有兩部yohua, 一部用左一兩星期,另外一部全新,有興趣可以平讓

複式洋房

玻璃樽太重,我兩隻都用過,一開頭都係用玻璃樽,餵到手踠痛。試翻ppsu就回不去了

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

唔好呀,除非有人幫手湊B既,否則到時真係攰到發軟蹄跌奶瓶,有排掃又整親阿B
---生命無價,請支持領養---

首頁

尾頁

跳至