夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

已懷疑老公出軌多時,婚姻都出現問題,無捉奸在床點會認。最後小三大爆真相,兼挑機send情慾錄音比我。老公求原諒話已斬纜,我每日都在懷疑所有野的真假,在原諒同分開之間持續爭札,情緒好差,好辛苦。想問同路人如何走出陰影。

洋房

howtoforgive 發表於 21-12-22 09:16
已懷疑老公出軌多時,婚姻都出現問題,無捉奸在床點會認。最後小三大爆真相,兼挑機send情慾錄音比我。老公 ...

一係堅決不原諒,離婚
一係把他出軌的事吞下肚,不再反反覆覆拿出來,其實這是最難的,因為很難裝的若無其事。

但是,既然選擇原諒,就要學會把這件事淡化。如果你經常把這件事掛在心上,不時拿出來諷刺挖苦一下對方,你們的夫妻關係永遠也好不了,這樣的生活你願意嗎?

侯爵府

howtoforgive 發表於 21-12-22 09:16
已懷疑老公出軌多時,婚姻都出現問題,無捉奸在床點會認。最後小三大爆真相,兼挑機send情慾錄音比我。老公 ...

你自己傾向選擇點走先?

最近老婆出軌個post,有谷友選擇原諒,但之後既路都好難行,你去參考下。

如果嘗試繼續,搞淸楚大家問題出係邊,有無得協調,俾自己一段時間,過唔到就放生自己吧。

子爵府

回覆 howtoforgive 的帖子

事實證明小三已經要上位

第一, 你要問清楚自己如果原諒C6後你過唔過到自己? 例如會唔會好地地會發脾氣? C6 OT 你就覺得佢哋係唔係一齊? C6有WHATSAPP 你就以為一定係小三, 你連鎖反應只會令C6覺得你唔信佢, 就算同小三無嘢你都話有, 就不如真係有因為小三俾到佢溫暖.

第二, 你有無經濟能力?

我覺得你先俾自己休息吓, 兩個小朋友俾C6照顧起碼過聖誕節後先見C6, 重點係令C6知道佢對你同小姐都有責任.

加油

la_source    發表於 21-12-22 11:44

男爵府

陪月勳章

小三居然夠膽挑機
一定係賤男俾膽

走啦!

狗男女都有報應
不是不報
只係時辰未到

你睇台灣宏宏同宣宣

我身邊也有報應例子

侯爵府

回覆樓主:

佢真心求原諒
就快啲轉移晒所以資產落妳戶口先啦

呢度jm教嘅

cathngai    發表於 21-12-22 13:14
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

大宅

Money媽 發表於 21-12-22 10:47

事實證明小三已經要上位

有經濟能力。我而家就係好敏感,一個msg一個電話一夜返,少少野都聯想到賤三。其實大家都辛苦,好難行

大宅

yantung2010 發表於 21-12-22 09:49
你自己傾向選擇點走先?

最近老婆出軌個post,有谷友選擇原諒,但之後既路都好難行,你去參考下。

當我想分開,又會唔捨得,始終好多年感覺。另一方面,留低又好累,每日心情反反覆覆,時好時壞。個個post ,谷友分享真的好中point,就係條刺好難拔,每一日一靜下來都會刺痛我。

其實發生後大家都有傾問題係邊,雙方都有責任。而家每一日都好像要拎最好一面去迎合佢,好大壓力好累。

大宅

sadbuttrue@@ 發表於 21-12-22 09:46
一係堅決不原諒,離婚
一係把他出軌的事吞下肚,不再反反覆覆拿出來,其實這是最難的,因為很難裝的若無其 ...

我都知,重覆提只會令關係又差,又推左佢出去。我都唔知時間是否可沖淡。

子爵府

我覺得反而係小三上唔到位,所以先至爆料畀你, 逼你哋分手!我就唔會上當,睇下你C6點做先!

cathngai    發表於 21-12-26 18:36

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

sadbuttrue@@ 發表於 21-12-22 09:46
一係堅決不原諒,離婚
一係把他出軌的事吞下肚,不再反反覆覆拿出來,其實這是最難的,因為很難裝的若無其 ...
你其實已經表現曬喇,你圖像係你反映

子爵府

我個人有潔廦, 我明知C6以前同小三爆完房, 返到屋企就當無事發生過. 對唔住我真係做唔到

子爵府

好難,每日都會好辛苦,裂痕已經存在,除非已經唔愛

大宅

我現在也是經歷緊,痛苦唔開心但無奈!

大宅

Cherry2012 發表於 21-12-23 09:54
我現在也是經歷緊,痛苦唔開心但無奈!

是原諒嗎?

大宅

howtoforgive 發表於 21-12-23 12:10
是原諒嗎?

係,但離開比原諒容易好多

大宅

原諒呢條路真係好難行,事情過去左9個月,雖然c6已回頭,同埋對我好好多,我都仍然好唔開心,放不底,之前經常懷疑c6仲有冇聯絡個賤人,又經常同c6鬧交,一有空閑時間會不斷亂諗野,心情時好時壞,好痛苦!但係為咗兩個小朋友,只有咬緊牙關捱過去!

洋房

howtoforgive 發表於 21-12-22 14:07
我都知,重覆提只會令關係又差,又推左佢出去。我都唔知時間是否可沖淡。
...

上個月都經歷過,經過深思熟慮嘅考慮,前幾日同佢攤牌,佢一直否認,但我只會相信我嘅眼睛,最後,第二日,我都執咗幾件衫去同我妹住,今日已經第5日了 ,佢亦都冇搵我,可以令到我更加死心,使我嘅決定更加堅定!

大宅

Lovelyson2 發表於 21-12-23 23:44
原諒呢條路真係好難行,事情過去左9個月,雖然c6已回頭,同埋對我好好多,我都仍然好唔開心,放不底,之前 ...

睇返你個post,好多啓發。

真係好難行,一想起眼淚可以不停咁流。而家我係忍唔住,不停問我老公同賤三d野,不停懷疑真假,當然都知道唔可信,又想知,知完又痛苦。特別聽完段情慾錄音,陰影更加揮之不去。

複式洋房

回覆樓主:

每次遇到呢啲事嘅必經階段心路歷程, 剛剛發生只可以選擇分開定係繼續一齊, 如果決定分開比較容易 , 但係如果選擇繼續一齊, 冇可能 即刻就冇事不過時間會幫到你, 你呢個傷心難過流眼淚懷疑不信任嘅狀態最多持續一年左右, 第二年都會但係會減退好多, 第三年就會好好多了雖然冇可能當冇事發生, 但係心態上會好過好多, 當然大前題係另一半都要繼續畀信心你...

首頁

尾頁

跳至