懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

生完已經兩個月了,隔幾日都仲有極少量M,超聲波發現裡面有積血係傷口度,傷口凹陷又有積血耐不耐流,唔怪得產後子宮痛,公立醫生一直都係膚淺形式對待,自己去私家照左先知有積血,到最後醫院先確認係傷口埋得唔好,醫生無咩建議叫繼續觀察,但告知係唔會幫你搞好,日後來M後會來好耐啡色,又會經常痛,又話有D生左幾年都係咁,我岩岩生左知道結果係咁好傷心💔,睇翻同樣傷口癒合得唔到分享先知有D人係生左幾年想要小朋友一直要唔到查出來先知道原來傷口埋得唔好造成,而且個幾年一直飽受每次M十幾日先完。其實我岩生完還有無得補救?成因我覺得係我產後無休息好無坐月坐好而造成,因為第一胎開刀一個星期左右已經好似正常細,第二胎傷口就痛左好耐

水晶宮

唔關坐月事
關手勢事

複式洋房

回覆 Nbs 的帖子

係聯合生,聯合係教學醫院好多實習初次上陣操刀,未生都聽到好幾個個案傷口爆,我就念係埋手勢唔好?

水晶宮

kuangmay 發表於 21-12-3 01:39
回覆 Nbs 的帖子

係聯合生,聯合係教學醫院好多實習初次上陣操刀,未生都聽到好幾個個案傷口爆,我就念係 ...

聯合唔係教學醫院
間間公家都有實習醫生同受訓中嘅專科醫生
公家生不嬲都係睇你好唔好彩

男爵府

kuangmay 發表於 21-12-3 01:39
回覆 Nbs 的帖子

係聯合生,聯合係教學醫院好多實習初次上陣操刀,未生都聽到好幾個個案傷口爆,我就念係 ...

公立開刀不嬲都係講彩數,遇到唔好都冇辦法,不過既然傷口有問題,有冇得追吓佢哋跟進啊? 冇理由就咁有得佢算

複式洋房

太平公主 發表於 21-12-5 17:34
公立開刀不嬲都係講彩數,遇到唔好都冇辦法,不過既然傷口有問題,有冇得追吓佢哋跟進啊? 冇理由就咁有得 ...

依家得個見下渣,照都唔想幫你照,好膚淺,講到你噶事,唔關佢地事,我念佢都想快D唔想跟進,由得我。

首頁

尾頁

跳至