懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

我係iui bingo, 因為係第一次又係政府醫院當初我唔識問醫生究竟外有幾多粒卵

尋日4w4 去咗驗血諗住睇下黃體夠唔夠使唔使補, 點知數字去超出正常嘅一倍

會唔會係孖胎, 更擔心會係葡萄胎

大宅

回覆樓主:

黃體孕酮唔同HCG喎,你check 邊樣呀?
孕酮高唔關事,你係咪有用黃體藥?

伯爵府

Choimiu 發表於 21-10-21 16:30
黃體孕酮唔同HCG喎,你check 邊樣呀?
孕酮高唔關事,你係咪有用黃體藥?

冇用藥, 就係想睇下數字如果唔夠就用藥點知超標
冇check HCG因為綠d好深色啦
為了二小豬三小豬做了全職奴婢;好彩大豬生生性性^^

大宅

珠豬媽 發表於 21-10-21 14:10
我係iui bingo, 因為係第一次又係政府醫院當初我唔識問醫生究竟外有幾多粒卵

尋日4w4 去咗驗血諗住睇下黃 ...

懷孕黃體酮係會升高,正常咼,高好過低呢!

伯爵府

Manmanman12345 發表於 21-10-22 02:49
懷孕黃體酮係會升高,正常咼,高好過低呢!

我個數係1st trimester個range嘅double

伯爵府

回覆樓主:

想幫到之後都會有呢一個狀況嘅媽媽,所以我喺度講下之後嘅事

後來醫生幫我照到卵巢有黃體囊腫( 醫生亦都可能叫佢哋做水瘤), 卵巢腫咗, 呢個係打排卵針後遺症, 醫生話嗰幾個禮拜我唔可以操勞亦都唔可以畀人撞, 因為爆咗嘅話會有生命危險, 所以每個禮拜覆診佢都畀七日病假我

黃體囊腫大概係懷孕三個月左右縮細, 其實都唔使擔心太多因為高黃體係可以安胎

宜家bb喺我肚入面十八週

首頁

尾頁

跳至