跳至

首頁

尾頁

複式洋房

本人於2020年3月去元朗嘉城 NT Bxxxxy 做針清,留低左疤痕. 美容變毁容.

後來喺美容版左一篇文章想提醒大家唔好去呢間美容院,亦有姐妹留言表示曾經受害.

呢間美容院竟然發信要求移除該文章,聲稱內容失實,並保留追究權利.

我地受害者俾佢整傷啲皮膚,成世塊面留疤都未追究,整傷人果嗰竟話要追究?

當日我覺得自己鼻哥油脂粒多唔知點整,上網一搵就搵到該美容院置頂,貼左一啲針清後唔紅又乾淨嘅照片,聲稱自己針清乾淨又唔傷,仲有好多讚佢嘅comment,話美容師有跟進,手勢又好之類,我以為佢技術好好就去左.

結果該美容師非常大力,非常痛,我信任佢應該係專業所以先忍住,做完後皮膚好紅好傷,我以為過幾日好返就會冇事.

結果最後我鼻哥結咗兩塊好大嘅蕉,成個星期先甩,仲留低凹凸洞疤痕.

我whatsapp 同呢個美容師講,佢竟然問返我轉頭點解會有蕉?仲問我嗰粒係唔係暗瘡?

我返上去搵佢,佢就講東講西講到係我自己皮膚問題,佢話你咁耐唔清,你搵邊個清清完都係會有窿,佢話係因為啲油脂食晒皮膚啲骨膠原,又話知唔知點解馬國明塊面咁多凹凸洞?咪就係因為佢咁耐都唔清囉!

我而家啲油脂粒,自從經過呢件事已經唔敢去美容院,自己搽A醇等佢自己代謝出嚟, 就算等超過大半年我啲皮膚都唔會留個洞..

仲同我講你嗰個窿好細咋喎!
而家係有一個窿,如果清到有窿我點解唔自己清呢?

搵你清就係想清得靚啲唔好有疤痕啫!

又同我講隨着時間會變好. 鬼唔知隨住時間會變淡?

呢個美容師事件發生後完全冇再主動跟進我嘅情況. 亦無任何賠償.

我亦自行前往睇皮膚科醫生.
醫生同我講係一個凸疤同有兩個凹落去嘅細窿. 提議我打激光.

後來我嘗試喺呢間美容院嘅Facebook留言講呢件事,係講唔到嘅,我先發現原來留言佢係過濾過,所以點解之前我見到嘅淨係得好嘅留言.

寫呢篇野係希望唔好再有姊妹受害.

今日我再聯絡呢一個女仔, 呢個女仔仍然係講東講西,將所有嘢推落我身上, 佢話可以係你自己返去護理得唔好. 又話佢嘅針清只係疏通毛孔.

由頭到尾嘅信息:成件事係唔關佢事,唔係佢做成,係你自己皮膚問題.

整傷人嘅反而話要追究呢個係咩邏輯?

奉勸各位姊妹小心,塊面俾啲冇技術嘅9流美容師整到有疤真係咁就一世.

出左事時亦只會語言藝術,捩橫折曲. 保住佢自己同佢盤生意.

複式洋房

大宅

回覆樓主:

.

首頁

尾頁

跳至