懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

剛剛收樓, 因為樓齡細, 都係諗住唔會點裝修太多野, 計返時間, 應該35wk左右就裝修完, 比你地, 會快手搬左之後先生b, 定係生左之後坐埋月先搬?

水晶宮

我第二胎係36 週搬,搬樓上樓下
我負責諗裝修,監督,安排送貨,開門比師傅裝嘢,執嘢等
工人同老公做搬(搬運公司搬大型傢俬)

好彩生前搬到
生之後完全唔得閒

P.s. 我鍾意自己落手落腳,所以搬屋同湊b 我都鍾意積極參與

malittlelam    發表於 21-8-23 17:59

大宅

malittlelam 發表於 21-8-20 13:05
剛剛收樓, 因為樓齡細, 都係諗住唔會點裝修太多野, 計返時間, 應該35wk左右就裝修完, 比你地, 會快手搬左之 ...

有得選,選早點搬。我當時係無得揀,滿月就搬,忙到爆炸,最後奶量由7 OZ 突然跌到得3OZ 因為真係忙到連休息時間都無,泵奶時間都亂曬,同埋真係超級累

禁止訪問

複式洋房

我會快手搬左之後先生b~因為有B之後又要顧B 會好忙 頭兩三個月都會支立 除非妳自己唔洗睇B

複式洋房

nicknicknick 發表於 21-8-22 23:15
唔趕最好坐完月先慢慢搬, 唔怕操勞都要吹下D甲醛啦!

我冇買新傢私, 淨係髹油同裝左蚊網咋, 加上又係新屋都打算叫C父油新果隻小王子, 同埋都諗住買小米部空氣清新機, 咁甲醛應該都唔洗擔心? 我怕帶住BB搬屋會好煩咋

複式洋房

anjaco 發表於 21-8-21 08:18
有得選,選早點搬。我當時係無得揀,滿月就搬,忙到爆炸,最後奶量由7 OZ 突然跌到得3OZ 因為真 ...

嘩咁奶量跌左一半喎,我無經驗,有D屋企人就話早D好因為生完仲忙
有D就話而家有左唔好搞咁多野

大宅

malittlelam 發表於 21-8-23 18:50
嘩咁奶量跌左一半喎,我無經驗,有D屋企人就話早D好因為生完仲忙
有D就話而家有左唔好搞咁多野
...

你宜家都叫可以慢慢搬,分幾個星期都問題不大,但係你生左之後,就會想快D搞掂,因為你個人湊仔已經好累好草燥,訓教時間亂曬,就算唔洗你汁野,你最少都要看著D野收埋係邊,又要顧你個B同埋每三小時泵奶,搬個屋已經壓力爆煲,當時我一日內搞曬D野,得我、姐姐同老公一起搬野抹野,想起都覺得癡線

禁止訪問

複式洋房

loveie 發表於 21-8-26 14:13
8卦一問 JM油左邊隻小王子 我煩緊新屋用邊隻好

我揀左啡罐, 揀左之前都有打左去cs問左, 新出2隻都可以抗病毒, 但啡罐有埋銅離子技術, 可以殺死新冠肺炎病毒

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至