自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

事緣我早前喺淘寶買咗對深灰色襪俾我仔遲d返學著,點知集運嚟到發現發錯咗黑色。客服叫我退貨,我話退貨無問題但佢要承擔運費。講咗好耐客服就應承話補發返一組(4對)俾我。好啦,今日又集運落到嚟,無發錯顏色,但個size就同比上一次黑色細咗好多。我又問客服,佢話可能版型唔一樣,無發錯size。我想問下大家,我買16-18,但度出嚟只有13cm,係正常嗎?客服堅持話無發錯貨,可以點做?

水晶宮

老實,淘寶來來回回好煩,襪咁少嘅事我會算。對襪唔啱着會捐咗佢,喺hk 嘅店鋪睇清楚再買過。

水晶宮

Nbs 發表於 21-6-22 22:55
老實,淘寶來來回回好煩,襪咁少嘅事我會算。對襪唔啱着會捐咗佢,喺hk 嘅店鋪睇清楚再買過。
...

我明,佢堅持自己無問題我都會算,然後上圖俾差評。但係呢個係原則問題,我想知我有無冤枉佢,係咪真係有可能同一size但相差咁遠。
欲知前世因  今生受的是  欲知來世果  今生作的是
是故莫以善小而不為, 莫以惡小而為之
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

公爵府

Nbs 發表於 21-6-22 22:55
...

一兩襪會算啦,無謂為啲小事煩心

恭賀新禧,迎春接福!

水晶宮

wsyggk 發表於 21-6-22 22:57
我明,佢堅持自己無問題我都會算,然後上圖俾差評。但係呢個係原則問題,我想知我有無冤枉佢,係咪真係有 ...

係爭好遠,覺得佢係發錯
不過。。。是但啦,咁少事無謂勞氣

JimmyJam    發表於 21-6-23 09:24
la_source    發表於 21-6-23 09:03

水晶宮

Nbs 發表於 21-6-22 23:04
係爭好遠,覺得佢係發錯
不過。。。是但啦,咁少事無謂勞氣

嗯嗯,我都唔想再同佢浪費光陰,俾差評算。
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

珍珠宮

回覆樓主:

時間寶貴呀!

大宅

俾阿仔試著吓先 唔啱再差評未遲

珍珠宮

wsyggk 發表於 21-6-22 22:53
事緣我早前喺淘寶買咗對深灰色襪俾我仔遲d返學著,點知集運嚟到發現發錯咗黑色。客服叫我退貨,我話退貨無 ...

算數,生意難做,發錯都願意補發,我會照實評價但唔會俾差評

水晶宮

Jubeduwa 發表於 21-6-22 23:32
俾阿仔試著吓先 唔啱再差評未遲

有試,係細咗少少。之前送錯黑色我已經試咗,係大好少好少,因為係9月先開學所以到時就啱著了。

水晶宮

mike89 發表於 21-6-22 23:38
算數,生意難做,發錯都願意補發,我會照實評價但唔會俾差評

之前肯補發係講咗好耐,開頭話補返一對俾我,但我無理由為咗一對集運。而家就唔係件貨品質唔質量問題,係相差咁遠客服都話係正常,我覺得好不負責任同態度好差。而且我一直都話唔介意退貨,我唔係要呃佢幾對襪,只要佢負責返運費就ok。我承認我個人原則性比較強,另一方面係想提醒下其他人,尤其要集運嗰d買家,諗清楚先好幫襯。

子爵府

wsyggk 發表於 21-6-22 23:54
承認我個人原則性比較強,另一方面係想提醒下其他人.

明白! 你想藉公開此事, 以免其他人也遭殃嘛!

我想如他地先向你道歉, 並坦誠自己做錯, 你好大可能放過佢.

男爵府

之前肯補發係講咗好耐,開頭話補返一對俾我,但我無理由為咗一對集運。而家就唔係件貨品質唔質量問題,係 ...

退貨原則,係買家負責運費的!
所以樓主咁有原則,就負責!

子爵府

如果發錯貨,冇理由買家負責退貨運費。咁當然係講大陸運費,唔係香港去大陸嘅費用。

子爵府

呢件事樓主啱,兩次都佢發錯
明你等再寄有一段時間
但淘寶,又咁平嘅嘢,我唔會浪費時間精神搞咁耐
襪喺香港買都唔貴姐?

瑪瑙宮

之前肯補發係講咗好耐,開頭話補返一對俾我,但我無理由為咗一對集運。而家就唔係件貨品質唔質量問題,係 ...

你买中筒?

子爵府

虎到金來勳章

你會退已經好有心
我會直接叫佢退款算。好麻煩

禁止訪問

牛年勳章

水晶宮

peru 發表於 21-6-23 00:01
明白! 你想藉公開此事, 以免其他人也遭殃嘛!

即係只有真係錯顏色咁明顯佢先會認自己錯囉。如果佢承認錯咗,然後一齊傾一個可以接受嘅解決方法,咁會好好多。

男爵府

回覆 wsyggk 的帖子

再買過買到岩為止

首頁

尾頁

跳至