跳至

首頁

尾頁

男爵府

醒目開學勳章

我個仔派O左去循理會美林小學, 我地對呢間學校全冇認識, 有冇媽咪可以講O下呢間學校o既校風同成績係點O既呢? Thanks!!

大宅

hi 我女兒就讀該校六年班,校內老師都好有愛心,我個女讀得好開心,你住邊到派第幾志願

男爵府

醒目開學勳章

原帖由 小丸子媽咪 於 09-6-7 23:10 發表
hi 我女兒就讀該校六年班,校內老師都好有愛心,我個女讀得好開心,你住邊到派第幾志願

我住文禮閣, 呢間係第7志願. 放榜之後我去望過間學校同上website睇過o下資料, 但都係一d資料性o既o野, 所以想o係各位媽咪口中知多d.

我想問o下校風點樣呀? 功課量如何? Thanks!!

大宅

其實校風都ok功課量正常,校舍可能覺得舊一些,成績係一般但真係都睇吓小朋友讀成點,如你要求高d就揾新翠嗰間白普理據我所知功課勁多

男爵府

醒目開學勳章

原帖由 小丸子媽咪 於 09-6-7 23:53 發表
其實校風都ok功課量正常,校舍可能覺得舊一些,成績係一般但真係都睇吓小朋友讀成點,如你要求高d就揾新翠嗰間白普理據我所知功課勁多

我覺得勁多功課大人細佬都會好辛苦, 而且唔一定有用, 我唔多認同.

咁我仲想問o下升中派位ok嗎? 同埋我見佢每一級只有2~3班, 係因為校舍唔幾大所以收少d學生定係少人報讀呢? 好多問題, 唔好意思!!

大宅

你話派位好唔好上屆都好多派第1志願,我女女屬band one學生,希望佢都派得好,佢哋呢屆d學生成績比上屆好,所以派位好與否真係都要睇學生資質同家長配合,我見d老師都好用心教導和關懷小朋友,以上回應希望幫到你

禁止訪問

男爵府

醒目開學勳章

小丸子媽咪, RebeccaChan, 唔該哂你地o既資料! 我會好好了解下間學校! 小丸子媽咪, 祝你女女派到心水學校

男爵府

hi,我住美松苑,雖然我個仔今年9月只係升k2,但我已經開始留意下小學,其實美林小學都都係我考慮的小學之一,因為學校離家近,可以唔使搭校車,同埋,學校將於2010至2011年左右,遷到譚兆小學(已殺校停辦)舊校舍(近美城苑,會比現校舍大

首頁

尾頁

跳至