3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有冇jm幫小朋友報讀過ABC Pathways既英文課程?黎緊想幫小朋友報讀,價錢真係唔平,想睇睇有冇jm可以分享到真實意見?九龍塘或者荃灣分校d質素如何?感激!!

複式洋房

虎到金來勳章

回覆 lynnchan 的帖子

ABC 的Ilearn即是Phonics+Cambridge Starters課程.果時都有諗住報,不過事先都有借過鄰居用緊果本來睇。

發覺佢哋用既Cambridge教材好淺,所以先打消左個念頭。

當然,如果你家庭經濟能力好,小朋友英語又零基礎,又冇其他英文興趣班的idea,ABC都不失為提供英文語境的良好場所,畢竟每週6小時,浸足三年,英文聽、講水平就一定會大大提升的。

小妹我果時都借這套教材試著教我個小朋友,出來既水平應該不足以出去考公開試,特別在寫的方面,係弱D。

大宅

maryhung138 發表於 21-4-21 01:59
回覆 lynnchan 的帖子

ABC 的Ilearn即是Phonics+Cambridge Starters課程.果時都有諗住報,不過事先都有借過 ...

多謝你分享既意見啊,所以我都心大心細,因為真係0基礎,冇其他興趣班,但係又想趁佢細又暫時未到小學需要面對咁多科既學業壓力之前,幫佢打好英文個底。

大宅

lynnchan 發表於 21-4-21 03:17
多謝你分享既意見啊,所以我都心大心細,因為真係0基礎,冇其他興趣班,但係又想趁佢細又 ...

我個仔讀緊,見佢phonics方面有學到嘢,拼到d音。講都好左d,本身我哋冇同佢講開英文,佢宜家有時會用英文同我哋溝通。不過費用真係唔平

大宅

LoveJun1314 發表於 21-5-5 18:41
我個仔讀緊,見佢phonics方面有學到嘢,拼到d音。講都好左d,本身我哋冇同佢講開英文,佢宜家有時會用英文 ...

多謝你的分享我已經報左喇,學費影真唔平,希望佢浸下浸下可以有收穫,咁樣都值得

大宅

LoveJun1314 發表於 21-5-5 18:41
我個仔讀緊,見佢phonics方面有學到嘢,拼到d音。講都好左d,本身我哋冇同佢講開英文,佢宜家有時會用英文 ...

想問下費用係幾多錢呀?

別墅

iammrspang 發表於 21-5-6 16:11
想問下費用係幾多錢呀?

Ilearn 每月$4200
九龍塘每月就$4600

伯爵府

lynnchan 發表於 21-4-20 16:43
請問有冇jm幫小朋友報讀過ABC Pathways既英文課程?黎緊想幫小朋友報讀,價錢真係唔平,想睇睇有冇jm可以分 ...

請問在ABC讀得好嗎?佢嘅read4fun course好嗎

大宅

2024年龍年勳章 2024勳章 減齡達人勳章 親子王國15週年勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

我個女上星期六都去ABC做個評估, 收咗佢learn L1, 但價錢貴, 我都仲考慮緊 唔想佢淨係讀英文, 放棄咗其他嘅興趣班

別墅

SL100 發表於 21-8-23 11:12
我個女上星期六都去ABC做個評估, 收咗佢learn L1, 但價錢貴, 我都仲考慮緊 唔想佢淨係讀英文, ...

其實又唔會話因為iLearn而上唔到其他興趣班wor
唔計星期日family day,都仲有三日可以上興趣班
同埋其實除番開一個鐘既iLearn,同出面啲英文堂差唔多價錢,只不過iLearn上得多,感覺貴好多
(申利:我女讀緊iLearn

別墅

emma1994 發表於 21-8-24 00:51
其實又唔會話因為iLearn而上唔到其他興趣班wor
唔計星期日family day,都仲有三日可以上興趣班
同 ...

除返開一個鐘只係百幾蚊, 出面一星期一堂一個鐘個D我都上過, 但家長一定要跟, 因為一個鐘太少, ILEARN就完全唔駛家長跟, 但又睇住佢進步, 不錯

我都有照上其他興趣班, 就算唔上ILEARN, 去其他地方報PHONICS同埋CAMBRIDGE都要兩日, 宜家只係多一日姐

複式洋房

我都去咗評估
本身想報嫁啦但有朋友話
ABC 1 vS 10個小朋友 相對就講英文機會少了,價錢除翻開每個鐘同 net 1VS 1 差唔多,課程又會拖延來教。。。聽到我又再3考慮。。。。

另一個聽返來。。唔知(emoji)係唔係 話會播片俾小朋友睇 ,甘時間都好快過。。。。

別墅

hoyuwong 發表於 21-8-25 02:19
我都去咗評估
本身想報嫁啦但有朋友話
ABC 1 vS 10個小朋友 相對就講英文機會少了,價錢除翻開每個鐘同 ne ...

我地個班 1VS8, 一個鐘除返開百幾蚊, NET 1VS1有咁平? 要個NET上門教晒PHONICS+READING+CAMBRIDGE 百幾蚊搞得掂? 如果有, 可唔可以PM我, 我想轉
拖延來教, 應該話係比出面一星期上一堂個D教得慢, 但我信語言要慢慢浸, 家長又唔駛跟, 我又BUY喎

複式洋房

HK-CR7 發表於 21-8-25 11:53

我地個班 1VS8, 一個鐘除返開百幾蚊, NET 1VS1有咁平? 要個N ...

Net 1VS 2,同啲自己識嘅小朋友一齊上堂仲開心,用心搵一定搵到(emoji)(emoji)

我都信語言係要浸,所以我都15 /16⋯⋯
因為地點都遠

我搵到一間都係好似ABC Istart 甘包所有

佢地時間都係1個鐘30分鐘$425 1堂
Net 一對四,係近我,不過無人知小朋友讀成點,無咩人講

好難同人哋搞咗咁多年有一個系統性教對比。

別墅

hoyuwong 發表於 21-8-29 00:45

Net 1VS 2,同啲自己識嘅小朋友一齊上堂仲開心,用心搵一 ...

咁地點都係一個問題 如果太遠真係唔好 就算間野幾好都假 我都係搵屋企附近既報

大宅

lynnchan 發表於 21-4-21 03:17
多謝你分享既意見啊,所以我都心大心細,因為真係0基礎,冇其他興趣班,但係又想趁佢細又 ...

你最後有無報到啊?我依家都睇緊,考慮緊報

大宅

Meredith2014 發表於 21-9-3 08:58
你最後有無報到啊?我依家都睇緊,考慮緊報

報左喇,報埋暑期拼音快車班,因為英文本身冇基礎,淨係識嗰廿幾個字母點讀,暑期班完結後評估左level2讀i learn

大宅

lynnchan 發表於 21-9-3 11:39
報左喇,報埋暑期拼音快車班,因為英文本身冇基礎,淨係識嗰廿幾個字母點讀,暑期班完結後評估左level2讀i ...

我都要報下了,我仔又係無乜基礎

首頁

尾頁

跳至