想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我同家姐感情好好,最近佢有件事好煩惱搵我傾。
姐夫同家姐結婚10幾年,感情不錯,有一個讀緊初中既女,姐夫一路都好想有個仔(唔知咩原因),佢地都已經50出頭,家姐已經唔可以生育,所以姊夫想搵代母,生一個有自己血脈既兒子。但係家姐真係唔想,主要原因有幾個: 一)大家年紀已經唔細,怕體力應付唔黎, 二)唔想再比個小朋友綁住,無曬自己既時間同人生 三)須然兩公婆有健康既生活習慣又有運動,但係始終已年過50,怕身體開始有大大小小既問題,家姐諗到呢度覺得好灰好悲觀。
我都無咩意見俾到佢,我從來無遇過這些事,仲有無咩野要考慮或者意見呢?

水晶宮

sandycherie 發表於 21-3-11 16:08
姐夫同家姐結婚10幾年,感情不錯,有一個讀緊初中既女,姐 ...

識人揾代母生咗兩個小朋友,男的接近70,女的都50 (男跟前妻的仔女都40+了)其實佢哋都結婚好耐,點解去到咁遲先揾代母生我就唔知喇。但佢哋係非常有錢 ,而且係非常有魄力的人,兩個都係日理萬機的事業生意強人,所以湊同養同教同錢都全唔係問題...

大宅

好奇一問,50+ 仲有健康既蛋?就算有,打咁多針去谷都好辛苦,大吉講句,辛苦過後可能得個吉。要有心理準備

男爵府

sandycherie 發表於 21-3-11 16:08
姐夫同家姐結婚10幾年,感情不錯,有一個讀緊初中既女,姐 ...

生唔難,湊先係問題。代母生左個小朋友冇家姐既血緣,但要由家姐湊,仲要家姐本身唔特別想要,再加呢個年紀。如果我係你家姐,真係反面都似。除非,你姐夫係萬中無一湊仔公+屋企經濟完全充裕,咁都叫講得通。

大宅

honeybid2 發表於 21-3-11 20:45
生唔難,湊先係問題。代母生左個小朋友冇家姐既血緣,但要由家姐湊,仲要家姐本身唔特別想要,再加呢個年 ...

對,姐夫係打算用自己既精子和別人既卵子結合,再照第三方代孕,所以係無家姐既血緣,只有姐夫既血緣。

子爵府

回覆樓主:

係咪要去外地先有代母搵?

大宅

satanail 發表於 21-3-11 23:28
係咪要去外地先有代母搵?

係呀,因為香港唔合法的,要去美國、烏克蘭先可以。

男爵府

sandycherie 發表於 21-3-11 21:04
對,姐夫係打算用自己既精子和別人既卵子結合,再照第三方代孕,所以係無家姐既血緣,只有姐夫既血緣。
...

俾幾十萬,仲要家姐湊個同自己冇血緣又唔係特別想要既初生BB,你姐夫真係大整古

首頁

尾頁

跳至