3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

gwen_007 發表於 21-11-2 17:12
我之前都買咗一個類似的教我小朋友英文拼音,平好多 (HKD 6XX),只有教材同 video,佢主要係教家長發音,再 ...

我都想知 可以pm 嗎?thx!

男爵府

畀面勳章

Rita_RitaC 發表於 22-2-26 21:04
俾左成萬蚊先發覺Celine個課程咁流,早知用黎報出面phonics班好過
佢竟然係用廣東話譯音黎教phonics, 亂咁 ...

我覺得佢最唔合理係用人地網上d free materials黎做教材
但sell course時話D教材植幾千蚊

大宅

回覆 averymom 的帖子

係,淘x,有齊教材,一樣,¥2x份

大宅

我之前都買咗一個類似的教我小朋友英文拼音,平好多 (HKD 6XX),只有教材同 video,佢主要係教家長發音,再 ...

請問可以Pm資料嗎?感謝

大宅

我係完全唔buy 佢理念,比咁貴學費,但要家長教番個小朋友

大宅

認識瑞士牛牛第一回

可否pm 我資料。感謝

複式洋房

can pm details ma? thank you(emoji)(emoji)

民房

回覆 gwen_007 的帖子

可否pm 我資料?感謝~~~~

男爵府

Rita_RitaC 發表於 22-1-25 00:14
miss celixx....我小朋友一見到佢d videos就即刻走開唔想睇,浪費哂d錢

同感,我之前join左,勁後悔
我覺得麻麻,哂錢

大宅

可以pm 邊個教材嗎?thx

複式洋房

meko2win 發表於 22-5-6 00:14
同感,我之前join左,勁後悔
我覺得麻麻,哂錢

除左哂錢,仲要哂我時間
上phonics堂前家長仲要做一堆功課,但完全唔關phonics事,係同教養有關,但只係將好多唔同野抄埋一碟,連皮紋分析呢d無聊野都撈埋落去,感動似幫皮紋公司賣廣告

幾經辛苦入到去正題,點知佢係用廣東話同音字黎教phonics........睇完令我懷疑人生,究竟我俾差唔多成萬蚊買左d咩??

上兩代老人家當年係咁樣學英文(所謂雞腸),但去到呢一代小朋友咁學,我接受唔到

男爵府

Rita_RitaC 發表於 22-5-6 09:44
除左哂錢,仲要哂我時間
上phonics堂前家長仲要做一堆功課,但完全唔關phonics事,係同教養有關,但只係將 ...

完全明白你,我堅持左成年,真心唔work
初頭以為堆功課好重要,浪費左兩星期聽果啲videos,做果堆功課,仲要攞上fb交,其實完全唔關Phonics事

之後跟佢系統 唉
個女本來好有興趣學英文,跟住同佢玩左段日子
佢覺得好悶,搞到好唔鍾意Phonics,好彩後尾我見唔對路,殺停左
即刻找返外藉老師教才漸見光明
但巳浪費左一年時間

俾咗成萬蚊好肉赤
所以唔好聽佢講話學得好快,真係唔係咁

同埋佢係港式英語,由佢嘅港式英語教媽媽
,媽媽再去教小朋友(當然有些媽媽本身英文個音靚會好些)所以睇吓自己介唔介意個音

還有,每練完一個task要拍片放fb, 跟住才可約老師視象,但zoom果15分鐘可學到咩呢

男爵府

除左哂錢,仲要哂我時間
上phonics堂前家長仲要做一堆功課,但完全唔關phonics事,係同教養有關,但只係將 ...

果個皮紋分析搵笨架

簡單幫你check完又唔講解(係完全唔講解)之後就發個電郵俾個報告你,俾個報告你,但睇完都唔會明㗎

想講解要再on top俾錢囉!

所以佢送呢個贈品其實係一啲用都冇㗎
仲要去北角check,車錢都蝕埋

同埋佢成日話冇打手,其實一定有

複式洋房

meko2win 發表於 22-5-6 15:32

果個皮紋分析搵笨架

我都覺得讚佢個課程好果d係打手
佢個玩法係...上完預錄課堂後,要upload自己小朋友學習片段, 先可以上live lesson, 變相迫d家長幫佢做打手

複式洋房

meko2win 發表於 22-5-6 15:28
完全明白你,我堅持左成年,真心唔work
初頭以為堆功課好重要,浪費左兩星期聽果啲videos,做果堆功課,仲 ...

係吖,佢tum人俾錢果時就係咁話出面上course無用,但其實最廢係佢自己個course....係完全無用.....
佢做得最好既,就係marketing

男爵府

Rita_RitaC 發表於 22-5-7 11:43
係吖,佢tum人俾錢果時就係咁話出面上course無用,但其實最廢係佢自己個course....係完全無用.....
佢做得 ...

你講得實在太到位
完全說出我心聲

之前我朋友問起,我都講呢筆錢使得dum心
叫佢千祈唔好join

複式洋房

可以PM資料嗎?? 謝謝

子爵府

我覺得適合我小朋友,我個囡有跟住學,佢主要目的係希望家長知道子女進度,可以彈性咁教,我每日同個囡都係讀15分鐘左右,因為在職媽媽無時間搵咁多教材,佢D教材係歸納坊間再加D自己野,我係自己學左再教個囡,個囡容易吸收,同時我又會加d技巧讓佢明白多d,疫情關係,出去上貴又要成日轉zoom,不如聽左自己教,價錢我覺得合理

民房

有興趣呀,可pm我嘛

男爵府

畀面勳章

除左哂錢,仲要哂我時間

唔止sell皮紋,連young living精油都sell埋

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊