3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

民房

回覆 acmac 的帖子

只着重教併音,少有解釋字嘅意思,小朋友好多時邊睇片邊問每個字點解,一問又聽唔到下一句/個英文點併點讀。之後小朋友就算識讀簡單英文,讀完都唔全識解哂,總之做唔到聽講寫讀4方面平衡發展。 最衰嘅係俾家長同小朋友好大壓力要經常拍片俾佢post上FB

複式洋房

回覆 pinkypcw 的帖子

想知點解唔好join,因為我join左10堂

大宅

回覆 sukicheng1011 的帖子

有D揾笨,lesson1-lesson10其實全部淘寶都買到的教材,仲要好平,跟佢仲要自己print教材,仲要自教跟拍片交,才能繼續上之後堂,所謂10min外藉老師,畫圖只講左幾粒字就off line,因得10分鐘,交成$6299只係lesson1-10,要上埋11-21要再比$6888,好想知11-21教授的係咪淘寶野,甘其實直接用2千攪掂,可能比多了

大宅

上網睇D人講到學3個月就進步神速, 其實真係唔太信
始終學langugue嘅嘢係要多睇多講多聽, 3個月淨係上堂先用英文溝通有乜理由變到咁流利

男爵府

acmac 發表於 20-12-11 23:52
近排成日有佢既廣告彈出黎
好想知有冇用家試過由頭學到尾?
係咪真係快學得識?

問過好貴, 揾外籍老師比較好而且音準

男爵府

pupu865 發表於 21-8-31 10:26
回覆 sukicheng1011 的帖子

有D揾笨,lesson1-lesson10其實全部淘寶都買到的教材,仲要好平,跟佢仲要自己 ...

係喎好耐之前問過 又唔準

洋房

ychung2 發表於 21-4-26 23:57
條友一睇就知係打手,呢間野係 FB 狂賣廣告, 但啲打手太低裝.

網上 search 過,Celine 叫做 腐皮王,好 ...

佢個價錢咁貴,仲以為真係好有料添,心郁郁想報,而家諗下都係不了

複式洋房

我之前都買咗一個類似的教我小朋友英文拼音,平好多 (HKD 6XX),只有教材同 video,佢主要係教家長發音,再由家長教小朋友,由單音開始學,要日日讀 5-10分鐘,我仔開始時唔肯讀,要哄佢,當佢識讀到D 字要狂讚佢,佢有成功感就不斷會挑戰難D ,我覺得幾好。

複式洋房

回覆 testher 的帖子

我都想知

複式洋房

回覆 gwen_007 的帖子

你好 我想請教係邊買架。叫咩名?

男爵府

我就覺得奇怪... 點解會有甘多關於學Phonics 的post, 以為自己去左EK...

唉...2歲跟哥哥學識blending 又真係好誇張wor..

太明顯啦!

複式洋房

gwen_007 發表於 21-11-2 17:12
我之前都買咗一個類似的教我小朋友英文拼音,平好多 (HKD 6XX),只有教材同 video,佢主要係教家長發音,再 ...

我都想知 可以pm 嗎?

別墅

我之前都買咗一個類似的教我小朋友英文拼音,平好多 (HKD 6XX),只有教材同 video,佢主要係教家長發音,再 ...

我都想知道啊,可否PM 資料,感激感激!

複式洋房

回覆樓主:

miss celixx....我小朋友一見到佢d videos就即刻走開唔想睇,浪費哂d錢

複式洋房

回覆 yipmc 的帖子

你好!想請問你最後有沒有Join?
我剛剛Join 左,我聽左 2 次簡介會,才決定Join,因為第一次聽同你講既感受一樣。
第二次是半年後,仔仔快將3 歲真係開始想搵拼音班就真係由頭到尾聽晒個簡介會。

好多人話Ms Celine 是港式英語,的確我第一次聽都唔中意。
但其實佢只係教你一些Phonics 的智識,然後是鼓勵家長自已教小孩。
所以除了 Phonics課,其實佢仲有21堂教家長先了解自己同小孩,然後再教小孩。

其實我又覺得價錢算合理,萬零蚊,但是家長和小孩一齊學,要是出外找老師學,我當一星期一堂,每堂 $250 ,即一年多少少的價錢,就可以自己同小朋友都學識 Phonics,同時亦可以了解不同的教法,亦增進親子間之互動。

說實話,我仔仔一月尾Join,到今日大概 2 星期,未有好大的成果,但已經識A-P的單音,如果出去學,分分中老師每堂只教 2-3個字母的音…咁睇個進度就會好分明。

大宅

我都想知 可以pm 嗎?thx

男爵府

IpkakiIp_FB 發表於 22-2-16 16:24
回覆 yipmc 的帖子

你好!想請問你最後有沒有Join?

家長學嘅話,去British Council,ABC pathways ,Phonics Education Association 都有。我喺Poly Speed讀,課程partner with PEA,扣咗CEF,都係俾$5xxx(本身已用首1萬,如果未用過,只需$3xxx)。

複式洋房

回覆樓主:

俾左成萬蚊先發覺Celine個課程咁流,早知用黎報出面phonics班好過
佢竟然係用廣東話譯音黎教phonics, 亂咁黎

別墅

15週年勳章

我都想知,可否要多啲資料?謝謝

複式洋房

回覆 gwen_007 的帖子

我都想知邊套,pm pls

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊