嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

吾知去吾去好?比d意見

我先生1月去英國受訓半年我吾知跟吾跟去,因為個女兒只得5個幾月,到1月就6個幾月,如果吾見半年我諗會不太好,但又怕過到去又凍bb又不習慣,又要買過晒d野,個心1516,你們有此經驗嗎?有否英國的資料?可行嗎? thanks

複式洋房

Re: 吾知去吾去好?比d意見

英國又凍又濕,大人同bb

複式洋房

天氣和環境尚係其次,但如果同BB分開太耐(就算係一個星期先接返屋企一次都已經太耐,何況係六個月),對親子關係會有影響。唔好以為BB細個唔識,其實不知幾醒目。所以,我覺得一係就全家一齊去,否則退而求其次,就自己同BB留在香港。

複式洋房

fungchu,

我覺得你地應該一家人一齊過去囉!上次我老公過左去一個月,我地已經掛到死lah,d長途電話費重貴到死,講完電話重掛佢多d添! 唔好慳果少少喇,一於帶埋個b一齊過去喇! 唔係你可能會後悔!

等待驗證會員

fungchu 寫道:
我先生1月去英國受訓半年我吾知跟吾跟去,因為個女兒只得5個幾月,到1月就6個幾月,如果吾見半年我諗會不太好,但又怕過到去又凍bb又不習慣,又要買過晒d野,個心1516,你們有此經驗嗎?有否英國的資料?可行嗎? thanks

Hi fungchu,

請問您先生末來英國那一個埠受訓呢?

別墅

去啦,分開真係會好掛住o架,我都試過,一家人齊齊整整嘛,你怕bb凍,咪少o的同bb出街o羅,室內有暖氣o架

珍珠宮

如果係我, 我都會一齊去, 我都試過一月份去英國, 係就係凍左d, 但係我相信黎d問題可以解決既, 無謂分開兩地吖, 相信你先生都會掛住小b架.

大宅

我都覺得一齊去好d, 因為夫妻分開得太耐又唔好, 同bb分開更加頂唔順, 平時同老公出街幾個鐘都會掛住bb, 何況半年, 小朋友既黃金時間唔係好多(需要父母), 我覺得應該一家人齊齊整整咁..

別墅

fungchu
你可以去之前搜集多d英國環境d資料,有晒心理準備,個陣我係英國讀書都覺得ok嫁,但就最慘係掛住個男友(而家個老公)所以一定要一齊去,bb大得好快,如果唔係佢身邊,你會miss左好多野嫁!!到時你仲後侮呀!!
英國唔係好凍組,到到室內都有暖氣,出街又上車law,咪使驚!!

別墅

He will go to London.

民房

係就一齊去!一家人開心好多,無論dad or mom要睇住bb日日成長,時間無得返轉頭!

首頁

尾頁

跳至