自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

30/1 物流己收貨, 一直停左唔郁(順豐)

今日再指細睇, 話順豐停止配送=.=有無人好似我咁?可以點做?

複式洋房

回覆 三個白白豬 的帖子

我用ems 但7號到現在都係收左貨 之後唔郁 想退又退唔到

伯爵府

tommy0827 發表於 20-2-17 13:22

我用ems 但7號到現在都係收左貨 之後唔郁 想退又退唔到 ...

YES, 因配送左, 所以無得退

洋房

我用ems 但7號到現在都係收左貨 之後唔郁 想退又退唔到 ...

我嗰啲都係ems收咗貨,有埋traking no.,由8號到而家一直都係開始配送嘅狀態
都唔知寄出左未

大宅

SF自動會轉其他公司,如DHL,EMS空運,Rincos船運,慢慢等,到時會有tracking no.

大宅

三個白白豬 發表於 20-2-17 13:43
YES, 因配送左, 所以無得退

聯絡 gmarket 客戶服務, 聯絡後即日出貨。。

伯爵府

celiakikiwai 發表於 20-2-17 14:10
聯絡 gmarket 客戶服務, 聯絡後即日出貨。。

完全connect唔到客服點算

民房

我都係,聯繫唔到客服,順豐個單號又唔啱,成七日都係咁,又無變過快遞

大宅

lyy277 發表於 20-2-17 14:54
我都係,聯繫唔到客服,順豐個單號又唔啱,成七日都係咁,又無變過快遞

近日可能順豐接了太多單,一些貨品轉了其他公司

我用順豐訂了三批貨,第一批是SF字頭,第二批是EG....KR,是EMS快遞,笫三批是9845字頭,是Rincos船運

查詢SF (SF字頭)
https://www.sf-express.com/hk/tc/

查詢 EMS (EG....KR字頭)韓國那邊
https://trace.epost.go.kr/xtts/tt/epost/ems/ems_eng.jsp
我的貨品7/2已到港,要到14/2香港EMS至check到,但17/2仍未收到貨
電話 27233454

https://www.hongkongpost.hk/tc/mail_tracking/index.html

查詢 Rincos (9845字頭)
https://www.google.com.hk/amp/s/www.aftership.com/amp/couriers/rincos

如果是5/2上船,17/2到港,可自取,21/2派發上門
6/2估計24/2到港,可自取,28/2派發上門

電話 : 36112554

wcpcelia    發表於 20-2-19 10:34

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

可以係個網留INQUIRY, 等佢回覆.

珍珠宮

我又係,不過星期六收到了等多一兩天

珍珠宮

bonnielau913 發表於 20-2-17 14:00
我嗰啲都係ems收咗貨,有埋traking no.,由8號到而家一直都係開始配送嘅狀態
都唔知寄出左未:qu ...

我在配送個位好多日唔郁,星期六收到了,等一下,應該好快

洋房

小星星1 發表於 20-2-17 16:55
我在配送個位好多日唔郁,星期六收到了,等一下,應該好快

恭喜你
請問你大概等左幾耐?
你訂得多嗎?
我同家人朋友夾埋一齊訂,訂左45盒小童。
我只驚錢又比晒,又收唔到貨

珍珠宮

bonnielau913 發表於 20-2-18 09:53
恭喜你
請問你大概等左幾耐?
你訂得多嗎?

只能訂一盒咋!
30/1 訂
運費也 $140

複式洋房

1/2 SAID 準備出貨, 太耐了,頂吳順昨天CUT了單, 要選原因。

但只有1個選擇可選, 就是『CHANGE OF MIND』, 火都黎。

大宅

DTSC 發表於 20-2-18 11:08
1/2 SAID 準備出貨, 太耐了,頂吳順昨天CUT了單, 要選原因。

但只有1個選擇可選, 就是『CHANGE OF MIND』, ...

你果個準備出貨有冇tracking no.? 我果個preparing for shipment, 下面有tracking no., 但由1月27日到而家status 冇update 過,send email 去客服又未有回覆,買左gmarket 咁多年,久唔久都試過shipment 耐冇update, 但會收到貨,我有其他單遲果呢個都已經收到,而家都唔知點好,click return 係咪可以退款?

複式洋房

有韓國的tracking no., 但CHECK吳到的, 我是訂了兒童KF94, 昨天係HK找到貨, $又差不多。

先CUT單, 吳等了。

伯爵府

17 ONLINE 問左客服
物流話無收過, GMARKET 聯絡賣家再跟
19 ONLINE 問客服
賣家說和其他物品一起配送,GMARKET 會聯絡物流開箱確認有無收到貨
約2-5在留言版回覆我

伯爵府

DTSC 發表於 20-2-18 11:47
有韓國的tracking no., 但CHECK吳到的, 我是訂了兒童KF94, 昨天係HK找到貨, $又差不多。

先CUT單, 吳等了 ...

你有得CUT 單還好, 因我已在物流, 無得CUT單

洋房

小星星1 發表於 20-2-18 10:50
只能訂一盒咋!
30/1 訂
運費也 $140

我20號終於收到貨啦

首頁

尾頁

跳至