跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 觀塘, 牛頭角區媽咪~~

HIN_bb 寫道:
KiKi,B

你囡囡幾大呀?

差不多23個月 :mrgreen:

公爵府

KiKi,B

咁又唔係喎!

大宅

loloma,

我都打算比亞女去朗研社的playgroup, 小朋友有機會做同學啦. 但是個課程未夠人, 現在得我地兩個小朋友報左名咋, 仲欠兩個先可以開到班呀 :cry:

公爵府

KiKi,B

MUD原來係你呀!我打電話問佢都話係得我同埋另一個喎
因為佢上課果度比較新同埋又近我地SO我先JOIN;希望快啲夠人LA

男爵府

我住係淘大呀, 我囡囡3歲半, 得閒去下tea呀, 你地有咩興趣呀, 我就like織下衫俾囡囡~

別墅

我預產期4月20日,個肚好似好大咁,但老公話都算ok(唔係太大) ,我擔心生完減唔到呀!
本來打算老爺湊孫,但佢這幾個月來,身體都不好......
請問有無人幫人湊BB (秀茂坪,曉麗苑,和樂村,寶佩苑,祥和苑, 官塘市中心......)

公爵府

如果揾唔到人湊,可以去翠屏村度有間育嬰院,可以申請減免部分費用

別墅

loloma
請問翠屏村育嬰院的地址 ?
謝謝你.

公爵府

susan04

我剩係知道係基督敎.......响泳池對面咋

等我再幫你揾返個電話比你

別墅

loloma
我過幾日去睇下.
謝謝你

男爵府

好媽媽勳章

大家好~~我住係淘大架~我仲有一星期多D就生喇 好緊張呀
希望識到多D淘大媽咪 一齊分享下~BB既樂趣!!^^
多多指教!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

翡翠宮

BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

susan04,
你想揾人係你屋企湊定係放係人地屋企湊呀, 如果係放係人地屋企, 你要咩時間呀? 你PM D資料比我啦.

susan04 寫道:
我預產期4月20日,個肚好似好大咁,但老公話都算ok(唔係太大) ,我擔心生完減唔到呀!
本來打算老爺湊孫,但佢這幾個月來,身體都不好......
請問有無人幫人湊BB (秀茂坪,曉麗苑,和樂村,寶佩苑,祥和苑, 官塘市中心......)

翡翠宮

BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

siusiuding,
放鬆D, 你準備好哂入院D嘢未呀? 去邊間醫院生呀? 等閒入黎分享下啦.

siusiuding 寫道:
大家好~~我住係淘大架~我仲有一星期多D就生喇 好緊張呀
希望識到多D淘大媽咪 一齊分享下~BB既樂趣!!^^
多多指教!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

別墅

siusiuding
恭喜你!知唔知仔定女?
邊間醫院生呀?聯合orQE?

男爵府

好媽媽勳章

mcyw888,susan04:
我去QE生呀!!!希望生o個日唔好咁多人就好喇~照左女黎架~~執既野都七七八八喇,而家淨係等佢幾時出黎咋~~~
好緊張呀~~~哈哈~~~~~

別墅

siusiuding
你中意仔定女呀? 點解唔去聯合?
我老公中意女,但照到係仔呀!
佢唔開心左成個月,但我就中意仔.
我依家係QE睇開!也希望生個日唔好咁多人!
聽講QE護士唔教人偎人奶,
但有另一組人負責,請問你知唔知佢既tel no.?
你有無在QE聽產前講座?因為在早上,要返工 ,
所以我無聽,點算?
請問官塘那裡買bb衫, bb and mama 用品?

別墅

loloma, mcyw888
我今日放假, 去左官塘泳池對面既育嬰院 ,
close door,佢唔俾我入去, 謝絕參觀,
只俾張form,話依家無位,
我唔記得問佢有幾多位俾初生bb!
唔知環境怎樣?是否乾淨?
唔該俾D意見!

男爵府

入黎8下先.
我係QE生架. 想問你係咪公務員.
大房既護士... 都有人教你既. 一日黎睇你2,3次到la.
叫做OK既.
不過你唔使指意你會係佢地既協助下 學識囉.
因為餵人奶真係唔係咁易. (我係指起初既時候)
睇多D BK留言仲好.
但係2等房既護士就真係無得彈. 隨傳隨到.
教到你識為止.

我都係無聽過任何既產前講座. 除左一個
就係要同老公去聽個個. 唔聽就無得陪生架.
不過我有好努力咁係屋企咪書. 同上網睇資料.
siusiuding 寫道:
mcyw888,susan04:
我去QE生呀!!!希望生o個日唔好咁多人就好喇~照左女黎架~~執既野都七七八八喇,而家淨係等佢幾時出黎咋~~~
好緊張呀~~~哈哈~~~~~
[/url]

男爵府

好媽媽勳章

susan04:
我屋企人去QE方便D碼咪揀左去QE囉~haha
我仔女都冇所謂 最緊要BB健康就好囉
我老公都鍾意囡架 佢知道左幾開心呀
我睇(孕媽媽雜誌)佢有講有個母乳小組教餵人奶架
2958 6565一至五下午二時三十分至四時四十分
我有去聽過講座 係陪產講座其他都full晒報唔到名呀
我去花園街買BB衫平好多架
媽咪用品就周圍睇下邊到平囉!!!
你幾時生架?住邊頭架??????

男爵府

好媽媽勳章

海魚媽:
我唔係公務員呀 所以去唔到二等房囉~唉
要住三等 寄人離下~haha
人地都話QE 好多姑娘都好衰~~
不過我上次去待產病房都有好既~唔係個個都咁衰
同埋佢地對香港人都好D架!!!!!
不過我最唔鍾意係食佢地D飯送 好似盬犯咁~_~"

首頁

尾頁

跳至