跳至

首頁

尾頁

大宅

hi all 屯門sisters,
想請教下 屯門有邊間好既幼兒/幼稚園呢 ps :我個bb 剛剛滿20個月

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 sorachan 於 09-5-20 22:02 發表
hi all 屯門sisters,
想請教下 屯門有邊間好既幼兒/幼稚園呢 ps :我個bb 剛剛滿20個月

你意思係今年9月? 咁就舊年11月已經開始招生.
你住邊頭? 諗住自己接送定係要坐校車? 淨係讀N1, 到K1時再轉讀心儀嘅幼稚園定係要由N1讀到K3? 若讀到K3, 係唔係一定要有學卷制定係冇得得?

大宅

sensei ,

唔該晒你既回應呀 其實我心目中想入 k1-k3既st.peter(兆麟) 我剛入左紙去正校for n1 
e+等緊佢call for interview (收左既就唔洗煩啦 唔得的話 我諗緊啟思好唔好 )

幼稚園方面 心目中都係 st. peter 梁李秀 高得根 田家炳 咋 (都係係bk 偷c 返來既info )

p.s 我又聽講 話屯門幼兒園唔錯呢

原帖由 sensei 於 09-5-22 15:14 發表

你意思係今年9月? 咁就舊年11月已經開始招生.
你住邊頭? 諗住自己接送定係要坐校車? 淨係讀N1, 到K1時再轉讀心儀嘅幼稚園定係要由N1讀到K3? 若讀到K3, 係唔係一定要有學卷制定係冇得得? ...

大宅

我都入左紙去正校,面完試我覺得bb表現好好,但佢唔收可能係細仔,之後睇咗屯門幼兒園太細又無男女厠所.只係用櫃間一間房出嚟,1班最多37人唔夠活動空間,要成2200蚊學費重有2幾佰蚊雜費,之後去咗雅麗絲睇感覺好乾淨有課室有活動地方,miss幾有禮貌,bb去到好開心,學費又平,又近嫲嫲所以比bb讀1年再轉去st.peter(兆麟)

首頁

尾頁

跳至