婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

由拍拖到而家生埋小朋友,99一家次次都係好天真咁話唔係專登對我差,例如,99係家中細女咩都唔識喎,第1次我坐月99叫C6送居屋首期俾姑仔,原因係姑仔交左表抽,第2次再有小朋友,99同姑仔拿居屋表嚟我家,叫C6用家庭名義寫埋2個小朋友名抽居屋,唔好寫我名,原因係我同C6已超額

既然做到咁出面,我又點解唔可以無知咁話,點解大時大節要同你過呀,點解咩母親節我要出席飯局呀

子爵府

sybb2014 發表於 19-12-22 04:57
由拍拖到而家生埋小朋友,99一家次次都係好天真咁話唔係專登對我差,例如,99係家中細女咩都唔識喎,第1次 ...

大家都無謂見啦。

但問題係你老公身上,佢識得為屋企著想,呢D事根本唔會發生。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

sybb2014 發表於 19-12-21 20:57
由拍拖到而家生埋小朋友,99一家次次都係好天真咁話唔係專登對我差,例如,99係家中細女咩都唔識喎,第1次 ...

你奶奶咁有趣,第一次未抽到就叫人送首期,如果居屋首期都比唔到,叫佢咪鬼抽啦。
第二次,註冊左唔落名抽都自動係夫婦,都係同一家庭,都係超額喎

水晶宮

回覆 sybb2014 的帖子

不好勞氣啦!照顧好自己家庭。買樓野,你們不好插手。你姑仔廢架?廢到要你哋出手幫?你有份養育她咩?你沒野欠她。你哋照顧好自己家庭得啦。

公爵府

你奶奶點做有佢自由,最緊要老公點反應?

首頁

尾頁

跳至