夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

老公婚前婚後兩個人,有了小朋友更常常因為管教問題爭拗,週末猶如單親家庭,現在只想小朋友快些長大!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

manman0123 發表於 19-11-25 08:34
老公婚前婚後兩個人,有了小朋友更常常因為管教問題爭拗,週末猶如單親家庭,現在只想小朋友快些長大!
...

不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

回覆樓主:

樓主既心聲亦喺好多人既心聲,
只要唔喺超級家變和家暴,其實都算正常。有時相處分歧,唔多唔少爭議一定有,因為長期日對夜對,比較容易睇到唔滿意地方,怨氣自然會多咗。
維繫家庭要雙方合作,如果對方懷有冷落態度,咁咪可以做主動囉 !
努力加油 !

大宅

好多人都係,我覺得女人好容易犯既錯就係對小朋友太緊張,比老公好大壓力,有時放手比佢湊,唔好要求太高,夫妻關係好d

利申:我都係女人,做得都唔好

別墅

lsf612 發表於 19-11-26 15:32
好多人都係,我覺得女人好容易犯既錯就係對小朋友太緊張,比老公好大壓力,有時放手比佢湊,唔好要求太高, ...

認同,我也試過有放手比佢湊,每次結果是小朋友給他鬧哭了,他又不開心,所以很怕給他們獨處,這就是難題.....

男爵府

你講出好多媽媽既心聲你自己都要有me time
個小朋友佢都有份, 咪俾佢自己湊下, 體會一下湊仔有幾咁辛苦囉
爸爸會有自己方式同小朋友相處
總知個小朋友無穿無爛回家就ok

首頁

尾頁

跳至