家事百科

跳至

首頁

尾頁

大宅

10透過友和網站購買浴室寶Panasonic FV-23BW1H,打算找相熟師傅安裝。收貨當日發現不提供電源線。於是致電信興集團(樂聲香港代理),原來只有額外付費用他們師傅安裝才會提供原裝電源線。友和亦表示只是跟從樂聲所述。

其後,我在信興的網站下載十數頁的

浴室寶

Panasonic FV-23BW1H

安裝說明書,終於發現其中一段中的一句"電源線(用戶自購)"。只怪

本人入世未深,購買時無法識破樂聲的狡猾經營手法。

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

唔覺得有咩問題,既然你都有自己師傅,佢唔識去買?相對架機同安裝費,只係好少錢

別墅

PKKwan 發表於 19-11-18 14:33
10月中透過友和網站購買浴室寶Panasonic FV-23BW1H,打算找相熟師傅安裝。收貨當日發現不提供電源線。於是 ...

呢類型都唔會包電線,因為係計喺裝工嗰度,所以一般都有安裝費用,就算分體冷氣機都係

男爵府

因為浴室寶有暖氣功能,功率較一般抽氣扇大,所以如果配一尺或一米俾你,你唔夠長都係要換或接駁,與其每個買家特殊情況普遍唔同,加上浴室寶都多數搵電工師傅換,所以不設電線係好正常 !

你如果事先聯絡代理或零售商,可訂購所需要長度電源線,只係可能你冇睇清楚購買細節,因為果堆細節要用放大鏡睇,同埋依家好多香港人唔會睇咁多字,只會不斷問不斷問,但問不著重點!

首頁

尾頁

跳至