自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

真係好想知有冇人長期飲緊?有咪好處?飲過但放棄再飲又點解呢?最近上去聽講座,冇人迫我入會,更加冇拉閘放狗,重送咗一支細比我,啲用家講都好神奇,好多人分享用後感,好想知道你哋意見,唔該晒。

大宅

我飲左兩個月,身體問題自己appoach朋友,亦冇hardsell,未有好大變化,應該半年至一年先會有,可能我飲量好少。有冇佢地咁神,我都觀察緊。

珍珠宮

Funcsarah 發表於 19-7-19 18:29
我飲左兩個月,身體問題自己appoach朋友,亦冇hardsell,未有好大變化,應該半年至一年先會有,可能我飲量好 ...

呢支嘢真係唔平,佢推薦一日飲30-60ml 考慮中。想問你飲用初期有冇特別反應?聽講有人會好眼瞓,有人會腳痛肌肉痛,如有濕疹會出得更加勁,有血壓高問題或者亦會上升,呢啲叫“好轉反應” 你有冇聽過?
主 賜 平 安

大宅

ecling 發表於 19-7-19 18:39
呢支嘢真係唔平,佢推薦一日飲30-60ml 考慮中。想問你飲用初期有冇特別反應?聽講有人會好眼瞓,有人會腳 ...

我眼瞓左一兩日,之後冇乜特別,又無好強力好轉反應,我開頭5mlx2,慢慢加到現在15ml x2 。我妹飲也有爆濕疹同好眼瞓。
呢支我諗要比耐性飲,當保健,全家病左,我起碼無中招。
我都係皮膚問題,絶望到試健康產品,比段時間去試下

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

好轉反應因人而異...通常都係身體有比較嚴重既病反應會大..
例如血糖高...血壓高...濕疹...有朋友飲左有機會濕疹爆得勁...

我2016年11月飲..反應不大...但明顯地我地一家三口身體強狀左..
一D小毛病會慢慢修復...我自己以前年年都發既鼻炎同主婦手無再發過..
我個仔既所有敏感好返9成...老公一年一次既腸胃炎無左...
我覺得值得...我地一家三口一個月最少飲四支...
仲有食埋佢其他副產品...
但以前個個月阿仔都見醫生..有時唔係睇一次...仲要係辛苦食西藥...
我覺得咩都抵返哂...

利申...我係會員...仲要係發展果隻...
呢間公司有樣好...唔會迫人入會...又真係無人會SELL你..
你想囤貨都唔會比你囤...所以我做得好開心無壓力...

若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 ecling 的帖子

Q1 好轉反應有那些現象?
A1 最常見的好轉反應有
1、腹脹、肚子凸出。
2、拉肚子―整腸的正常反應(有便秘的人大致七天即可見效)。
3、想睡覺―體内的自然抗疫力逐漸恢復的正常反應。
4、血壓上昇―對有動脈硬化、貧血的人尤其顯著、因為核酸的効用、増加的血液流量、導致一時性的血壓上昇、核酸會改善動脈硬化。
5、乳房睪丸脹痛―核酸對體内荷爾蒙的調節促進的正常反應。
6、出現濕疹
7、皮膚乾燥
8、過敏一有過敏體質的人會有短暫悪化的現象、因為核酸會促進體内histamine的分泌、可依症状調整飲量、一時性的應可在短期内改善。
9、火氣大―核酸促進體内各器官的活動、使用多年的各器官受到核酸的激勵、重新動了起來、有些部分來不及配合、就會有一時性的反應、中醫所謂的火氣大是其一、可以在飲用核酸時多喝暖水

Q2 水溶性核酸Natural DNA Collagen可以和其他醫藥品同時服用?

A2 天然DNA膠原由天然食物作成、是人體不可缺少的營養素、和其他醫藥品或健康食品同時服用、不但完全沒有問題、而且還有相輔相成的効果、例如和抗癌藥物併用、可以減輕化療的副作用、同時和維他命礦物質飲用、可以讓營養素更均衡、更能提高核酸的効果

若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我老公飲過,全身爆粒粒,到而家兩年後d印仲喺度
同我同期入會嘅,都無點聽到有人繼續飲了

珍珠宮

Charlotte_mom 發表於 19-7-19 23:40
我老公飲過,全身爆粒粒,到而家兩年後d印仲喺度
同我同期入會嘅,都無點聽到有人繼續飲了
...

通常流行一輪再有新野出吸客
N年前大溪地果汁幾百元一支
被家人笑水魚笑到今日

wcpcelia    發表於 19-7-22 17:13

水晶宮

2024年龍年勳章

72leelily 發表於 19-7-20 08:17
被家人笑水魚笑到今日

呢個我記得。另外舊年,老公朋友又係入咗個會,猛sell我老公,一隻喺亞馬遜森林的植物果實果汁,又講到天花龍鳳補充營養乜乜乜,我老公耳仔軟想同佢朋友買(幾箱) ,我唔比啦梗係,我話現代人只會營養過剩 。我仲話亞馬遜森林死梗,但凡有D咩野比人類盯上就死路一條~~最佳例証係鯊魚同埋䗲蝦
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

侯爵府

72leelily 發表於 19-7-20 08:17
被家人笑水魚笑到今日

依支果汁取去了朋友的命,甚么好轉反應?唔好信呀。红斑狼瘡,一發不可收拾。

珍珠宮

jyjy1684825 發表於 19-7-20 09:31
依支果汁取去了朋友的命,甚么好轉反應?唔好信呀。红斑狼瘡,一發不可收拾。
...

核酸定大溪地?
免疫系統出事
更加唔好亂飲

侯爵府

72leelily 發表於 19-7-20 09:36
核酸定大溪地?
免疫系統出事
更加唔好亂飲

大溪地。

珍珠宮

Funcsarah 發表於 19-7-19 18:45
我眼瞓左一兩日,之後冇乜特別,又無好強力好轉反應,我開頭5mlx2,慢慢加到現在15ml x2 。我妹飲也有爆濕 ...

你妹飲咗爆濕疹,咁佢有冇堅持飲?現在有冇好轉?
主 賜 平 安

首頁

尾頁

跳至