少年成長

跳至

首頁

尾頁

男爵府

BB 夜晚訓唔熟

BB 夜晚訓唔熟, 成日起身, 驚佢唔夠訓影響身心發展啊!
點先可以令 BB 夜晚訓得好D呀!
[size=xx-small]彰彰221出世,最鍾意食呀,食呀~[size=xx-small]安安1216出世,都好鍾意食食~

男爵府

Re: BB 夜晚訓唔熟

BB 夜晚訓唔熟, 成日起身, 驚佢唔夠訓影響身心發展啊!
點先可以令 BB 夜晚訓得好D呀!
[size=xx-small]彰彰221出世,最鍾意食呀,食呀~[size=xx-small]安安1216出世,都好鍾意食食~

男爵府

妳個寶貝最近有冇食西藥呀 ?

因為我個乖女係食完西藥先會瞓唔好.
我有個朋友教我同小朋友睇中醫, 因為佢個仔睇完中醫就好瞓咗同健康咗.

但我個乖女睇完中醫都唔肯食藥, 所以冇效 ! (要停咗食西藥佢先冇咁燥.)

妳即管試下, 睇下會唔會好 d ?!

男爵府

^ ^ ,

thanks 你呀! but 我亞b冇食藥呀! 佢 always 係咁. ?-( ?-(

男爵府

咁會唔會朝早玩得癲得滯 或 "燥熱" 呀 ?
因如小朋友玩得癲, 夜晚係會瞓唔好架 !

至於 "燥熱" 呢方面, 我係聽老人家講, 話小朋友燥熱都會瞓唔好, 就好似食西藥就會令小朋友燥熱.
(唔知仲有冇其他嘢會令小朋友燥熱, 可能未必一定食西藥先會燥, 但燥熱點引起我就清楚.)

或者試下煲 d "五花茶" or "開奶茶" 飲睇下會唔會好 d ?
(純粹個人意見, 當然要睇下妳個心肝寶貝受唔受得啦 ! :-P )

洋房

hi CJBaby:
BB晚上訓唔熟, 成日起身,都可以有好多原因,
1. 可能白天睡得太多,晚上夠精神.
2. 可能生病.
要了解清楚先呀,你可以播放一些輕柔d的音樂和一個黑漆漆0空間給bb,因為要讓bb知道是時候要睡覺了,ok?!

男爵府

^^,

thanks, 我會 try try "五花茶" or "開奶茶".

男爵府

11CC11,

1.我B白天共睡4~5hr, 算唔算多呀
2.應該冇生病.
& 半夜bb起身我哋冇開燈. 真係唔知可以點做 ?-( ?-( ?-(

首頁

尾頁

跳至