跳至

首頁
34567...16

尾頁

公爵府

好媽媽勳章

Re: 九龍塘媽媽會

MomMom

It should be 786. This is one of mami login name. :mrgreen:

786 -
HelePoPo - 廣播道
(Annette~12/02囡,Keith~9/04囝)
tracycck - 畢架山 (Tanya 9mths old)
YuYung - 又一村花園 (Aric, 2歲8個月)
Mommom-又一村花園(Chris,5 yrs & Jessie, 10yrs)
rio -廣播道(rio,3yrs old)
Jamesmama - 又一居(James 6yrs old)
3Kids - 九龍塘
YYLam - 廣播道 (YingYing 5yrs old)
ronnie - 畢架山 Ian 2yrs old
[管教]必須建立在母子間信任,關懷, 溫柔的基礎上, 至能達到良好的效果. 親情的溫暖比嚴格的管教更為重要.

"在人生道路上面對種種不同的困境時, 最困難不是要面對那個問題, 而是堅持一個信念: 向前看. 就算問題有多複雜都好, 只要你肯正面地面對, 一定可以克服. 當事情過去後, 回望整件事都是不外如是........................"

男爵府

MomMom
我又住嚮花圃街喎, 近排好多獨立屋裝修呀!!!
咁你2個小朋友嚮邊度返學架?
小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

侯爵府

YuYung,

Elder daughter - Yaumati Catholic Primary
Younger son - Beacon Hill School.

Yes, my next house make the renovation for more than half year already. It makes me feel very troublesome. Very noisy

咁你個小朋友又嚮邊度返學架?

男爵府

MomMom,
我囝依家返緊樂基playgroup班, 我就報左培正, 下個星期interview, 如果培正收佢, 就會比佢讀培正幼稚園, 如果唔收佢, 就會續讀樂基, 但就要煩小學, 唔知邊間好? 我地雖然住九龍塘, 但又唔係九龍塘個校綱, 所以都幾煩,

小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

男爵府

報喜先!
Annette ~ St . Cath 上午班 羅福道

But netma剛於下午交左根德留位費! :cry:

大宅

helenpopo: netma 做乜咁急呀??

st cath 都收左Ian... 未有決定轉唔轉校... 又要諗令人好煩o既問題

男爵府

ronnie 寫道:
helenpopo: netma 做乜咁急呀??

st cath 都收左Ian... 未有決定轉唔轉校... 又要諗令人好煩o既問題
轉啦轉啦,做同學仔ma!

大宅

做乜今日咁靜

helenpopo: st cath o既 k2 全是下午班, k3 又全是上午班, 對嗎?

大宅

ronnie,

我想請問妳在妳本相薄內第一幅有個PARTY遊樂場在那裹,因小朋玩用個麻包袋滑梯好得意.

麻煩妳,thank you

男爵府

ronnie 寫道:
做乜今日咁靜

helenpopo: st cath o既 k2 全是下午班, k3 又全是上午班, 對嗎?
sorry wor? ?-( 我唔知gawor?! ?-( ?-( ?-(

大宅

helenpopo: 我聽人講咋, 唔肯定, 又問下妳law
我諗我會交留位費, 牙住個位先, 讀唔讀就要等明年考埋其他學校再決定讀國際定傳統學校
我都轉左

男爵府

ronnie
其實 呢 d 心情大家都係咁! :evil:
好驚揀到間唔適合兒女

大宅

ronnie,

麻煩妳,thank you

但係無得去,因吾係member

男爵府

妳地咁靜ge! 等我第日搬左黎要傾多d至得!

洋房

ronnie
你幫仔仔報左國際學校未呀?因有d國際係四歲開始讀,兩歲已經可以報名。因為過左四歲入呢d學校會難d,少位d。你有邊間心水國際學校呀?

洋房

等我第日搬左黎要傾多d至得

HelenPoPo ,你幾時搬入呢區呀?你同你孫女一齊住呀?我大約六月搬入黎呀!你係米全職湊孫女呀!好辛福呀! :mrgreen:

男爵府

Hilary 寫道:
[quote]等我第日搬左黎要傾多d至得

HelenPoPo ,你幾時搬入呢區呀?你同你孫女一齊住呀?我大約六月搬入黎呀!你係米全職湊孫女呀!好辛福呀! :mrgreen: [/quote]Hilary
早晨呀!妳咁早gea! :mrgreen:
我就夜鬼喇! :-|

我自己住np ga,NetEE會1/1/05搬,而netnet家就計劃農曆年前!
如果佢地住得好,我先諗諗佢!
我諗我係唔會住埋一齊ge,俾番佢地有私人空間ma!

而家我係每日去netnet mos 屋企同佢玩

大宅

hilary: 報左啦, 等緊明年interview
心水: kln baptist church international kindy - > beacon hill (esf) primary school

都有報tsing yi esf

confirm 左搬去邊未??

民房

Hi

民房

我bb預產期係2/3/05

首頁
34567...16

尾頁

跳至