爸爸專區

跳至

首頁
12345...12

尾頁

水晶宮

魚排d魚釣到都唔好食啦..更可況一早就比餵飽晒
原帖由 嘿嘿 於 09-5-10 01:34 發表

釣魚場多數唔會帶魚走啦, 之前有間$140包兩斤魚, 不過我地都係齋過手引多..

起魚都係用撈箕, 我有兩支, 18呎同21呎...

上排即係魚排囉, 一般玩筏釣多... ...
今夕吾軀歸故土  他朝君體也相同

男爵府

原帖由 男人四十 於 09-5-10 16:38 發表
魚排d魚釣到都唔好食啦..更可況一早就比餵飽晒

係呀, 多數係養魚黎, 同海魚冇得比...
係咪餵飽哂就唔知喇, 最緊要夠密口, 不停有魚上就ok喇!
幣啦, 吹o下吹o下而家手痕添:lol

水晶宮

要密口就釣雞啦..釣到手軟..釣都都唔釣
手痕咪去輕鬆一下先 law..係呢..你係邊樹上船架
原帖由 嘿嘿 於 09-5-12 00:59 發表

係呀, 多數係養魚黎, 同海魚冇得比...
係咪餵飽哂就唔知喇, 最緊要夠密口, 不停有魚上就ok喇!
幣啦, 吹o下吹o下而家手痕添:lol

等待驗證會員

原帖由 bigbkaka 於 09-5-4 14:36 發表
有無爸爸喜歡釣魚?有興趣可以一齊去玩

Hello,

我有呀! 你係邊頭釣開架?

我間中會去鯉景灣... 你呢?

Rgds

男爵府

原帖由 男人四十 於 09-5-12 10:03 發表
要密口就釣雞啦..釣到手軟..釣都都唔釣
手痕咪去輕鬆一下先 law..係呢..你係邊樹上船架

上船? 我好小艇釣架, 而家又冇咁多時間出焦玩, 多數都係岸邊或者釣魚場過o下手引咋...

水晶宮

我就多數係大陸水域果邊釣..一去就一日..好天曬..落雨淋..不過有收獲就好開心..收獲..就梗係唔係三幾兩果d魚毛啦..我多數係青龍頭上船
原帖由 嘿嘿 於 09-5-13 00:45 發表

上船? 我好小艇釣架, 而家又冇咁多時間出焦玩, 多數都係岸邊或者釣魚場過o下手引咋...

男爵府

原帖由 男人四十 於 09-5-13 10:18 發表
我就多數係大陸水域果邊釣..一去就一日..好天曬..落雨淋..不過有收獲就好開心..收獲..就梗係唔係三幾兩果d魚毛啦..我多數係青龍頭上船

唔...而家多左好多人上大陸釣, 我有幾個朋友都經常去...
又或者轉釣淡水魚...

複式洋房

原帖由 ckkanson 於 09-5-12 20:01 發表

Hello,

我有呀! 你係邊頭釣開架?

我間中會去鯉景灣... 你呢?

Rgds

年齡大、機器壞,腰酸背疼,所以多數去大埔船灣釣魚場,因為近我,現在釣魚心態同以前有 D 分別,只求享受過程、不問收穫,哈哈。

複式洋房

原帖由 嘿嘿 於 09-5-8 00:28 發表

釣魚場我多數去白泥入面o個d, 比較近我, 釣岸邊多數打龜, 以前間唔中就會入釣魚場過過手引:lol

我同老婆成日四圍去岸邊釣魚,通常都打龜,哈哈,無所謂啦,始終,釣魚都靠運氣。

水晶宮

淡水魚係邊樹釣呀..水塘呀..釣到大魚要放返生個喎
原帖由 嘿嘿 於 09-5-14 00:54 發表

唔...而家多左好多人上大陸釣, 我有幾個朋友都經常去...
又或者轉釣淡水魚...

水晶宮

做咩野都好..做緊要就識得..享受過程..人生一樂
原帖由 bigbkaka 於 09-5-14 15:34 發表

年齡大、機器壞,腰酸背疼,所以多數去大埔船灣釣魚場,因為近我,現在釣魚心態同以前有 D 分別,只求享受過程、不問收穫,哈哈。

水晶宮

岸邊無乜魚釣個喎..
原帖由 bigbkaka 於 09-5-14 15:46 發表

我同老婆成日四圍去岸邊釣魚,通常都打龜,哈哈,無所謂啦,始終,釣魚都靠運氣。

男爵府

原帖由 男人四十 於 09-5-14 18:11 發表
淡水魚係邊樹釣呀..水塘呀..釣到大魚要放返生個喎

其實我只係釣過一次淡水咁大把咋, 不過好多朋友釣海邊釣到投哂降, 轉去水塘釣淡水魚, 有d就索性返大陸釣, 呢排都有個朋友特登去汕頭釣魚...

我好多時會放生架, 志在過手癮, 以前多魚釣都係諗住會食o個條先拎走, 其餘全部放生...

男爵府

原帖由 bigbkaka 於 09-5-14 15:46 發表

以前未有b我都成日同老婆四圍釣魚, 以前多魚d, 又冇咁精口, 而家小好多啦, 出到外焦冇雷公咁遠都係想搏多一兩口, 好耐冇玩喇, 聽聞而家連外焦都冇乜景...

大宅

原帖由 嘿嘿 於 09-5-15 00:38 發表

以前未有b我都成日同老婆四圍釣魚, 以前多魚d, 又冇咁精口, 而家小好多啦, 出到外焦冇雷公咁遠都係想搏多一兩口, 好耐冇玩喇, 聽聞而家連外焦都冇乜景... ...

釣魚而家買D魚具好貴,我老公都唔知幾晒錢, 好似中左毒,激死.

水晶宮

個勾好彩就勾住條魚個口..唔係就勾住隻眼..一係就勾住個肚..你再整返個勾出黎..條魚已經身傷..你再掉返佢落海..佢都唔方生得好耐..下次索性食鬼左佢啦..等佢無咁辛苦
原帖由 嘿嘿 於 09-5-15 00:37 發表

其實我只係釣過一次淡水咁大把咋, 不過好多朋友釣海邊釣到投哂降, 轉去水塘釣淡水魚, 有d就索性返大陸釣, 呢排都有個朋友特登去汕頭釣魚...

我好多時會放生架, 志在過手癮, 以前多魚釣都係諗住會食o個條先拎走, 其 ...

水晶宮

難得個老公d嗜好咁正常..佢又咁辛苦返工養家..唔好咁話佢啦
原帖由 anna_gigi 於 09-5-15 13:46 發表

釣魚而家買D魚具好貴,我老公都唔知幾晒錢, 好似中左毒,激死.

男爵府

原帖由 男人四十 於 09-5-15 18:51 發表
個勾好彩就勾住條魚個口..唔係就勾住隻眼..一係就勾住個肚..你再整返個勾出黎..條魚已經身傷..你再掉返佢落海..佢都唔方生得好耐..下次索性食鬼左佢啦..等佢無咁辛苦 ...

我以前就會, 自己唔食都拎番去送俾人食, 看更, 清潔阿嬏佢地食唔小架喇:lol

男爵府

原帖由 anna_gigi 於 09-5-15 13:46 發表

早期中毒真係會好似傻佬咁架, 我以前都係咁, 打風又去, 落雨著件雨褸照釣, 試過有年七月十四正日一個人去青馬觀景臺釣通宵, 行落去o個條路要行石級, 都幾恐怖架, 不過手痕起上黎唔理得咁多:lol

其實有平有貴, 貴o個d可以一支杆萬萬聲

水晶宮

我都係派街坊架..上次釣左成擔雞魚..攞都攞唔晒..益左個船家..自己就成個冰箱都戴滿晒..返到屋企就分比左x右里
原帖由 嘿嘿 於 09-5-16 01:57 發表

我以前就會, 自己唔食都拎番去送俾人食, 看更, 清潔阿嬏佢地食唔小架喇:lol

首頁
12345...12

尾頁

跳至