婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 奇怪的病~如有內分泌婦科醫生請指教

sandy,

唔該哂你呀..很詳細的說明及分享. 我明白了很多. 就是不要只是擔心.而是要去找出病因.
我是看私家的. 真的很不清楚的.
我想試下排政府. 是如何排的?
我其實真的擔心的. 因為我以前也有m不準的了.
我怕的是真的有問題...但沒辦法..總要去檢驗.
你排哪一間?是不是要私家refer?
thanks...
[img align=left]www.dotphoto.com[/img]

複式洋房

zoewcl

這個是專科,凡是專科都要醫生轉介,我都睇緊QE婦科,這時都要排幾個月,唯有政府私家兩邊睇,因為通常在政府醫院排期要好耐,我十月尾排照腸,都要排到去明年九月尾,真跨張,所以我心急自己去照咗

侯爵府

好媽媽勳章

zoewcl,
先前唔記得講呀,你問食中藥?飲靈芝湯?其實煲靈芝湯飲,係
好普通的,因為靈芝基本上人人都飲得架,佢有調節內分泌,促進新陳代謝,提高機體免疫能力等等功效架,但M來就唔好飲啦!不過你剛剛產後,我覺得你最好睇左醫生先,攪清楚咩事先,
先至好加藥材離飲都未遲囉,果D pack好左的靈芝湯包係保健湯包離,好似平D煲湯飲咁,個個都飲得架!:-P 平時我都係一個月煲一次咁囉!中藥,你係咪講睇完中醫開比你飲ge藥呀,
如果係的話,我可以比D意見你,如果你睇私家西醫係唔知咩事,仲係冇結果呢,而且係冇藥食呢,我覺得再睇埋中醫食中藥
都冇問題的,咪當比多個機會自己或者係當調理體囉!:-P
YOYO囡~~17/11/05沙田威爾斯醫院出世....重0.82kg係早產bb~~ Cindy BB~13/11/06 PWH出世...重3.1kg~~

侯爵府

好媽媽勳章

zoewcl,
擔心一定有啦,但真係唔洗咁過份擔心喎,睇左醫生先啦,問清楚係咪不準先啦,唔好自己嚇自己!
我係睇威爾斯架,refer唔一定要私家醫生的,政府街診呀,健康院呀,都有得轉介囉!我就係私家轉介的!你睇私家叫佢寫醫生轉介信比你排期睇政府專科就得啦,佢寫左信,你就帶埋去醫院的專科門診到排期就得啦,佢排期睇醫生ge快慢係睇你的病情而定,我試過佢比左個期我,之後寄信同打電話叫我提早返去睇,早左好多個月呀!係排緊的時候,你咪兩邊睇囉!

YOYO囡~~17/11/05沙田威爾斯醫院出世....重0.82kg係早產bb~~ Cindy BB~13/11/06 PWH出世...重3.1kg~~

洋房

Hi, I just want to share some of my experience with you. My “m” has not been regular since it started to come around 12. There was no pattern but rounded up to about 7 or 8 times a year. The year when I was 25, I started to gain in weight and a lot of acne grew on my chin. I did not have any increase in hair. Several months later, for about half a year my “m” did not come. The doctor examined and suggested that I was probably suffering from Poly Cystic Ovary Syndrome and offered me with 避孕丸. She said I might not be able to get pregnant in a normal way. Later my ‘m’ started to come again and the pills helped me to regulate the m period. I did not take the pills for long and my period has not been regular all along.

I planned to have a baby only when I was 36 and succeeded in just 3 months. My baby was born in normal delivery and no special remarks about my womb from the doctor all through pregnancy. My baby has been very healthy. One thing more is that after the baby’s delivery my ‘m’ has been very regular so far.

All I could tell is by that year I was under great pressure and was very tense. I could not sleep for months. After my pressure was gone, all things were back to normal again. Hope my sharing may ease your worry in some ways.

公爵府

多囊性卵巢症就是卵巢裏積存太多的卵子,這些卵子無法正常一般長大、排卵,日積月累造成許多小卵子堆積在一起。引發多囊性卵巢症的原因,目前尚未非常明確,除體質外,亦可能是源於壓力,或合併腎上腺與腦下垂體異常,最近有研究指出這與遺傳有關。罹患多囊性卵巢症的患者對胰島素很敏感,胰島素濃度增加會促使卵巢濾泡細胞分泌過多量的男性荷爾蒙,致使卵巢的濾泡生長停滯,導致月經不規則,則無法受孕;若懷孕,也會因卵子品質不佳而易流產;患者成年後容易罹患心臟血管、糖尿病、子宫內膜癌等疾病。

魏添勇醫師表示,罹患多囊性卵巢症的患者通常會有月經不規則、不孕、容易流產、肥胖、青春痘及多毛等症狀。它的治療方式可分為以下三種:

(1)非藥物治療:藉由運動、控制飲食及情緒,來減輕體重及降低雄激素、胰島素、LH荷爾蒙。

(2)藥物治療:如排卵藥、降血糖藥物,可防治其副作用、慢性病及克服不孕症。

(3)手術治療:如卵巢引流、卵巢燒灼(雷射蒸發)。
恭賀新禧,迎春接福!

複式洋房

Coke coke,

thank you for the sharing and your experience... really thanks. it's a blessing to have a baby under such long term suffering of sickness and pressure...

by now i am still under great pressure and always feel tense, i just wonder it is the "product" of my sickness or it's the cause of my sickness. so very uncertain and worry..
but with your positive personal sharing.. maybe what i can do first is relax...and relax, am i right?!
but it is very difficult to do so.. always tense and tense....
so how can i start to relax?
why i am in great pressure i just don't know. cos of family and work i think. though i know everything is just fine. but i just can't control..
do you have and suggestion coke?
and how long it takes to become normal?
thanks..
[img align=left]www.dotphoto.com[/img]

複式洋房

mrs. chan,

謝謝你的分享.
我在想我也有少許你說的徵狀. 我想我會找醫生詳細的檢查一下...雖然很擔心. 但也沒法.

首頁

尾頁

跳至