基督家庭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

為 '杰杰' 唔食嘢代禱

My son now 14 months, he doesn't like to eat. I'm so worry! Sisters & brother, please 為 '杰杰' 唔食嘢代禱

My mother & 奶奶拜神及祖先, 奶奶叫我裝香. I cannot reject, i'm very nice to explaint to her many many time i'm 基督徒; but she always felt i'm not repect to HER. What should i do?

Another things, My mother take care my baby.
She felt my son 唔食嘢, And bring him to 拜拜黃大仙;
OH.... One is my mother, one is my 奶奶; i felt headache!!

I always pray together with my SON, i love Jesus~

複式洋房

Re: 為 '杰杰' 唔食

LUIBEE 姊妹,
願主祝福杰杰能健康起來, 雖然而家唔食
ivy :-x         耶穌愛您

民房

Re: 為 '杰杰' 唔食嘢代禱

你的丈夫是否基督徒?
或者他是否明白你作為基督徒的立場?
我很幸運地,丈夫是基督徒,故此他出面向我家婆解釋很多事,
總比我自己出聲為佳!!!

無論如何,為你和杰杰禱告!

大宅

Luibee76,

我很明白你很為難!因我結婚時,我媽也要求我和老公要拜祖先,我多次表示無論如何我係一定唔會拜祖先因我係基督徒 & 在禱告求神幫助,最終佢因我既堅持而令我媽沒有再勉強我哋,我很感恩,因只有聖靈動工軟化人心才能有此出路!
其實拜神裝香呢D 拜偶像既事,係好肯定唔可以做,十誡一開始就說明!
我相信如你肯為神作堅持不妥協,祂必定會祝福您並為你開路的!

God bless your family!

cherly

我叫伯謙 - 媽咪叫我Bebe,我係2003年10月23日出世,依家有28磅、89cm高、啱啱2歲啦!! ***** Singapore trip ******* SINGAPORE TRIP PHOTO - LOT 2

民房

cherly 寫道:
Luibee76,

我很明白你很為難!因我結婚時,我媽也要求我和老公要拜祖先,我多次表示無論如何我係一定唔會拜祖先因我係基督徒 & 在禱告求神幫助,最終佢因我既堅持而令我媽沒有再勉強我哋,我很感恩,因只有聖靈動工軟化人心才能有此出路!
其實拜神裝香呢D 拜偶像既事,係好肯定唔可以做,十誡一開始就說明!

cherly

大宅

Luibee76,
agreed with cherly!! 我結婚時我媽咪同奶奶都係甘, 就算連生bb改名等都叫我求問佢地的神, 記住神必會看顧你和杰杰! 一定要依靠主, 一心追趕!!

願主祝福你!!

cherly 寫道:
Luibee76,

cherly
我雖然行過死蔭的幽谷, 也不怕遭害, 因為你與我同在. (詩23:4)

首頁

尾頁

跳至