跳至

首頁
12345...15

尾頁

大宅

Re: 北區playgroup一覽表,歡迎update!

jonasmama,

請問你囝囝會join邊間playgroup呀?

公爵府

我囝囝join 好時光, 都幾好, 又平, 大家有興趣可以去問問.

大宅

WHERE is it?
我的寶貝女朗朗在5月25日早上7:40分出左世.仍然是全人奶bb,唔肯飲奶粉的體重記錄
5/25 --2.7kg   43cm         6/1   --
6/5   --2.76kg                   6/11 -3.02kg
6/18 --3.3kg                     6/28 -3.75kg
7/5   --4.1kg   58cm         8/5   --5kg
10/4 --6.06kg                  12/6 -- 6.46kg
無磅好耐啦,費事磅,反正都係xs碼,我個女食得行得睡得玩得排牙仲好駛得,又好精力過d大人,足以累死你,磅數仲算d咩呢

大宅

jonasma, szeching, rabbit,
I think our child is at the same age, maybe we can join the playgroup together.and make friends too!

我的寶貝女朗朗在5月25日早上7:40分出左世.仍然是全人奶bb,唔肯飲奶粉的體重記錄
5/25 --2.7kg   43cm         6/1   --
6/5   --2.76kg                   6/11 -3.02kg
6/18 --3.3kg                     6/28 -3.75kg
7/5   --4.1kg   58cm         8/5   --5kg
10/4 --6.06kg                  12/6 -- 6.46kg
無磅好耐啦,費事磅,反正都係xs碼,我個女食得行得睡得玩得排牙仲好駛得,又好精力過d大人,足以累死你,磅數仲算d咩呢

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我都想一齊join playgroup呀!

JonasMaMa,
你幾時開始上白普理上水家庭中心,上完滙報吓好唔好吖!

公爵府

snoopymummy 寫道:
WHERE is it?

好時光係粉嶺中心, 600蚊 8 堂, 一星期兩堂, 逄星期二和四, 有二段時間, 一段係早上9-10:30, 一段係10:45-12:15, 熹樂讀10:45至12:15. 幾好架, 平平地, 又近, 就算落兩帶返學都唔會太麻煩. 熹樂已讀了第二個月啦, 每月完後會有進度表, 我都會比佢繼續讀落去, 熹樂依家係屋企都會叫"師師" = 老師

大宅

dear all,

i come back la.... because my pc had some problems, so i couldn't on line to talk with you!

rabbitpiggy,

請問好時光幾多歲至收架? 我囡囡依家1歲. 仲有呀, 一班有幾多人架?

公爵府

好時光有二班的playgroup, 一班係收1-2, 一班係收2-3. 熹樂依家讀緊1-2 果班,你囡囡1 year old都可以報得架拉, 一班好似係有7-8個小朋友, 一個老師. 你快d 打去問下啦, 明天又開新班啦

大宅

香港青少年服務處
粉嶺綜合服務中心
地址 : 粉嶺聯和墟和滿街9號御庭軒政府大樓2樓
電話 : 26682138

鑒於興趣班數量多,未能在此盡錄,希望各位能夠親身蒞臨 本中心查詢。另 本機構位於上水天平村的服務中心,亦有提供以下的課程,居於上水之人仕可到上水 本中心查詢。謝謝!

11月份興趣班 :
[size=x-large]語言文字智能
1. 莎士比亞英語課程 (3歲至6歲)
逢六下午
費用 : $140-$310/4堂

2. 英語唱遊班 (3歲至6歲)
逢日上午
費用 : $125-$280/5堂

3. 普通話唐詩唱遊 (3歲至8歲)
逢日早上
費用 : $100-$230/5堂

4. 英國劍橋小學英語課程系列 (各級)
逢六早上及下午
費用 : $130-$290/4堂

5. 英語話劇班 (6歲至10歲)
逢日下午
費用 : $187-$375/5堂

6. 動感字母拼音班 (6歲至10歲)
逢日中午
費用 : $167-$365/5堂

7. 創意寫作工作坊 (6歲至12歲)
逢日中午

[size=x-large]數學推理智能
1. 奧林匹克數學課程 (6歲至12歲各級)
逢六下午
費用 : $130-$290/4堂

2. 珠心算A班 (4歲至6歲)
逢六下午
費用 : $120-$270/4堂

3. 珠心算 (4歲至6歲)
逢日早上
費用 : $150-$330/5堂

4. 記憶力訓練班 (6歲至9歲)
逢六早上
費用 : $100-$230/4堂

5. 圍棋班 (5歲至14歲分級上課)
逢日早上
費用 : $137-$305/5堂

[size=x-large]視覺空間智能
1. 綜合畫班 (3歲至9歲)
逢六下午
費用 : $90-$210/4堂

2. 國畫班初班 (3歲至9歲)
逢日早上

3. 小小科學家 (3歲至12歲)
逢六早上

4. 奇幻魔術坊 (5歲至9歲)
逢日中午

5. 紙黏土公仔製作班 (4歲至6歲)
逢日早上

6. 卡通模型製作 (8歲至12歲)
逢日下午

7. 水晶皂與果凍 (6歲至12歲)
逢日下午

8. 玻璃藝術創作班 (5歲至12歲)
逢六中午
費用 : $120-$270/4堂

9. 親子甜品班 (5歲至9歲及家長)
逢日早上
費用 : $130-$300/3堂

[size=x-large]身體運動智能
1. 兒童跆拳道學習坊 (6歲至12歲)
*詳情請參閱單張*

2. 幼兒花式體操 (4歲至8歲)
逢六下午

3. 兒童爵士舞 (6歲至12歲)
逢六下午

侯爵府

all:
我霖霖已足1yrs, 我想試下帶霖霖返playgroup, 我住係景盛, 唔知邊間playgroup好而又近我呢

侯爵府

rabbitpiggy:
我想問下好時光好嗎?? 係咪得兩段時間, 因我兩公婆要返工, 只有星期六日先陪到霖霖返playgroup, 唔知呢間有冇weekend上堂呢 另外, 我想問下好時光的電話 thx~~~

洋房

Tel : 2677-8109

G.F., Phase 1, Fanling Centre, NT.

公爵府

係呀, FANLING 好時光得兩段WEEKDAY 的時間, 冇星期六日, 其實帶BB 去PLAYGROUP 不一定要你地兩公婆帶架, 你可以叫工人姐姐帶, 我都係叫EE 帶熹樂去架咋, 我地兩公婆都要返工.

其實星期六日, 當你地兩公婆放假時應該多D 帶BB 去其他地方, 平日就等BB 同姐姐去PLAYGROUP, 咁樣仲好, 我地都係咁安排, 我選PLAYGROUP 時我都係PREFER WEEKDAY.

chloeau2002答左你好時光的地址和電話啦.

如果你一定要星期六日, 你可以打去問下上水白普理, 佢地有星期六的PLAYGROUP, 電話: 2670 2995, 係彩元村.

侯爵府

Hi Rabbitpiggy,

我囝囝都返緊好時光 1-2 10:45-12:15呀, 都可以話係同學仔啦

rita

公爵府

hihirita,

真係ARM 啦.

你囝囝幾大呀, 平時邊個帶佢返學呀? 你囝囝返第幾個月呀?

等我問下EE 有冇見到你囝囝先.

平時係EE 帶我囝囝返學的, 我同老公都要返工.

侯爵府

rabbitpiggy,

希希4號就17個月0勒, 今日先第三堂咋, 我同老公都係要返工, 佢係0麻0麻同姐姐陪佢返學, 最坐唔定0個個, 麻麻話佢自己有自己玩, 唔理老師, 咁點算呀?

你囝囝幾大呀

公爵府

hihirita,

我囝囝熹樂再還2日就19個月啦, 呢個月係好時光返緊第3個月.

希希係麻麻同姐姐陪佢返架, 等我問問EE 知唔知邊個先. 你老公有冇試過陪希希返呀? 我記得EE 同我講有一次有個BB 有3個人陪佢返學, 一個爸爸, 一個姐姐, 一個婆婆OR 麻麻

小朋友自已玩, 坐唔定, 唔理老師係正常架, 如果唔係都唔洗比佢返PLAYGROUP 學規矩啦. 希希先17個月, 才返了3堂, 慢慢呢啦, 當上堂時, 你可以叫姐姐同麻麻盡量叫希希坐低, 聽老師講故事, 唱歌等, 千萬唔好由等佢自已玩.

熹樂19個月啦, 返左差唔多3 MONTHS 都係咁啦. 不過我都見到熹樂有進步, 同埋佢好鐘意返學, 成日會係屋企叫 "師, 師" = 老師. 而且EE 話熹樂而家會坐低等老師分飽飽, 唔會走來走去.

侯爵府

rabbitpiggy

我老公無出現過呀, 次次都係麻麻同姐姐, 不過同一時間表姐一同入學, 表姐差不多2歲, 舅母陪0既

叫希希坐低, 好難架, 我地都話佢唔聽, 真係唔知咩叫命令同規矩, 仲有佢好鍾意掉野, 比佢掉中流血都試過呀, 越叫佢唔好就越掉, 打佢手手仲同你笑(真係打得痛架), 無佢收, 所以先比佢返學0羅

公爵府

hihirita

咁我搞錯左lu. 有机會我下次帶熹樂返學時, 見下希希先.

你住邊呀, 我住花都, 有机會一齊約出呢玩呀.

唔好意思, 我想問清楚下, 你話姐姐, 係咪工人姐姐, 定真係姐姐呢?

希希就好啦, 有個差不多年紀的表姐同佢一齊玩, 仲大家住係附近tim, 一定唔會悶. 到表姐2 years old 如果繼續讀就要升班law 喎, 升左班, 就冇大人陪.

係咁架啦, 小朋友係要慢慢教, 唔洗唔開心架, 呢d 係我地的福氣, 可以睇住自已小朋友大, 可以教佢地. 你千萬不要打佢呀, 姑娘話咁樣會令佢以為凡有不順的事便可以用打來解決. 好似婆婆成日同熹樂講個打打, 搞到熹樂依家成日都話打打, 又話"打哥, 打妹, 打媽, 打爸..", 佢仲要一路講, 隻手一路做打你, 不過係輕輕力果種, 我已叫佢唔好, 不過佢又係, 你一路叫佢唔好, 佢一路笑. 熹樂都係咁, 好鐘掉野, 不過依家好d, 叫佢唔好, 擺個惡樣比佢睇, 佢都好似識小小, 唔再掉一陣.

侯爵府

Rabbitpiggy,

好開心好多謝你呀, 教識我咁多野, 我住係嘉盛, 我知你幫熹樂報0左嘉福浸信會讀n1, 我地都係呀!

姐姐係工人, 係呢ee係.........八卦吓唔好介意

希希其實唔識同自己差不多d小朋友玩, 佢未識表達自己, 所以小朋友覺得佢粗魯, 表姐都怕左佢呀, 不過表姐下個月開始返大陸暫住, 我呀嫂係內地人呀

好呀, 得閒一齊約出呢玩呀

首頁
12345...15

尾頁

跳至