跳至

首頁

尾頁

大宅

我都係呀..我個囝囝今日才8個月. 想問下那裡有適合的pg 比我囝囝

禁止訪問

男爵府

請問各位有無小朋友上過好時光既pg?導師如何?地方乾淨嗎?

男爵府

http://www.joyfulhse.com

碧湖 政藝舍

大宅

我都係2月開始, 同18個月大仔返碧湖 政藝舍。逢星期三同五早上返, 效果OK。都係聽口碑!

原帖由 hinhei 於 08-10-31 16:05 發表
http://www.joyfulhse.com

公爵府

原帖由 jessiem 於 08-6-5 12:14 發表
北區大會堂係無辦playgroup課程?請問你地所講的playgroup資料可以在那裡找到?不好意思,真的有興趣,我已致電北區大會堂,他們只是場地提供,沒有課程資料的~
...

你說的北區大會堂是否在上水? 如是, 那麼便是協康在那兒辦的

公爵府

原帖由 happyvv 於 08-9-4 16:03 發表
請問各位有無小朋友上過好時光既pg?導師如何?地方乾淨嗎?

好時光我大仔返過差不多一年.

衛生程度一般, 可以接受

當時的楊老師, 一般, 可以接受

我返左咁耐係因為小朋友返得開心, 時間和地點合適.

男爵府

原帖由 rabbitpiggy 於 09-3-4 14:41 發表

好時光我大仔返過差不多一年.

衛生程度一般, 可以接受

當時的楊老師, 一般, 可以接受

我返左咁耐係因為小朋友返得開心, 時間和地點合適.

小白兔~~又係我呀~~~
我細b而家9個月~~幾大個要掛playgroup架~~係咪真係有用呢??邊度好d平d呀??
http://hk.myblog.yahoo.com/snowy-tsang
歡迎參觀~~雪雪 & 釨鏸's Blog

[IMG]http://i278.photobucket.com/albums/kk114/babymaggieleung/BBB.jpg[/IMG]

複式洋房

我都想知有沒有下午的PLAYGROUD架....

公爵府

原帖由 babymaggieleung 於 09-4-5 02:03 發表

小白兔~~又係我呀~~~
我細b而家9個月~~幾大個要掛playgroup架~~係咪真係有用呢??邊度好d平d呀??

hi, 現在先睇到tim, 唔好意思.

熹樂以前13個月開始返playgroup, 一直到佢26個月返n1. 13個月時他返華明村保會, 星期六下午好似2點左右, 一小時, 呢間好平架炸, exactly 幾錢我唔記得, 大約係$50-$70/lesson. 每次開課是8堂的, 即兩個月, 好似當時是隔月or 隔兩個月開班一次. 如果你join 左一次基本上便不能再join 的了, 因為很多人排架, 保會當時是不比再join 的.

返playgroup 我個人覺得有用架, 我自已覺得最好是等bb 適行先返. 不過都有人幾個月就返. 不過現在swine flu, 你再唸唸先law. 熹愉本呢都排到有playgroup 返, 但我都冇去啦, 因為swine flu.

熹樂在fanling返過:
1) 保會
2) 好時光
3) 上水大會堂協康
4) fanling 火車站屋村果間協康資源中心

間間都各有特式, 不過以心思呢講, 最差的我個人覺得應該是好時光. 不過當時因為好時光對我地呢講是最近, 上課時時又最arm, 一星期又可以上兩堂, 價錢又算ok (好似是$100 per lesson 咁上下, 每次好似是交1 month 學費), 所以返得最耐係呢間.

我個人覺得返playgroup, 最緊要時間和地點合適, 因為bb 仲細, 成日要訓, 如果要佢捱眼訓去上就冇咩意思
law.

playgroup 大部份都是家長陪同, 點好的playgroup 都要家長引導才可以達到效果.

公爵府

原帖由 小_柔 於 09-4-5 22:48 發表
我都想知有沒有下午的PLAYGROUD架....

好似嘉德麗有

複式洋房

回覆 2# rabbitpiggy 的文章

我個仔由個幾月大已經返保護兒童會嬰兒院,到而家2歲3個月,返埋09年7月!之後8月份就轉去佢哋的幼兒園(係華心邨)!我覺得佢哋教得d小朋友幾好架,返學又多嘢玩,係冇教英文囉!但佢哋上咗幼兒園會教2文3語都ok啦!

大宅

原帖由 rabbitpiggy 於 07-1-9 08:50 發表

係呀, 祥華村協康好好, 個姑娘很會帶小朋友, 果時我囝囝都上過一段時間

我帶小朋友返過幾間,我最滿意係祥華協康的小星星pg,地方雖小,導師的確係有經驗,遊戲安排、帶領小朋友遊戲方面不錯,坐係後面的我,亦很享受和開心。D家長pg下堂之後,亦會向導師問一些關於教導小朋友的方法,導師亦好樂意解答。上堂時,小朋友有情緒/行為問題,佢都會即時同家長講出處理方法。

別墅

我上過上水jolly kids 的playgroup,幾好架!雖然地方細了一點,但每個月會有一個主題俾小朋友,而且可以選外籍老師上,或者係外國讀完書的老師教。

另外,又可以一星期上三至五日,我之前上,後來停了一輪,好似三月份又有,大家可以問問。
[

洋房

請問上水協康會仲有無 pg 上,地址在那裡?
上水jolly kids 請問在那裡,
上水仲有邊到有 pg 上?
2-3歲

禁止訪問

別墅

上水協康會好好-係大會堂, 要早d去排隊呀!

原帖由 helloyuki10 於 10-6-1 15:45 發表
請問上水協康會仲有無 pg 上,地址在那裡?
上水jolly kids 請問在那裡,
上水仲有邊到有 pg 上?
2-3歲

男爵府

Do you have phone no.? thanks

原帖由 小奶奶 於 10-2-10 14:57 發表
我上過上水jolly kids 的playgroup,幾好架!雖然地方細了一點,但每個月會有一個主題俾小朋友,而且可以選外籍老師上,或者係外國讀完書的老師教。

另外,又可以一星期上三至五日,我之前上,後來停了一輪,好似三月份又有,大家可以 ...

禁止訪問

報下料先

禁止訪問

上水廣場九樓新開playgroup~~

首頁

尾頁

跳至