跳至

首頁
23456...15

尾頁

公爵府

Re: 北區playgroup一覽表,歡迎update!

hihirita,

千期唔好話教呀, 大家交流下姐, 熹樂都係我第一個bb, 咩都唔識, 所以成日上呢bk八下, 收下料.

EE 係我阿嫂的姐姐, 佢好鍚熹樂呀, 又帶得好好, 我都好開心可以請到佢幫手帶熹樂. 因為我屋企淨係得我地兩公婆, 如果請印印或賓賓, 有D 唔放心.

你又係報左嘉福呀, 好ARM 姐, 你INTERVIEW 左未呀, 我仲未呀, 你係咪CONFIRM 會讀嘉福呀, 我仲唸緊, 我要等到今星期六去五常法先決定.

熹樂都好粗魯呀, 咁樣希希同熹樂一齊玩咪最arm
搵次大家一定出呢玩呀, 睇下佢地會唔會擦出火花

唔好意思, 雖然我住左花都已紅3年, 不過對於周圍的地方都唔係好清楚. 嘉盛係邊呢? 我淨係知道欣盛係我花都隔離, 嘉盛係咪有個大廣場呀? 商場內有間好似係華潤? 二樓有間大家樂呢?

公爵府

hihirita,

唔記得問你同希希打左水痘同流感未tim, 小朋友開始返playgroup, 要小心d, 特別係我地返個間係學校呢架, 可能會特別多病菌. 熹樂兩樣都打左lu.

侯爵府

RABBITPIGGY,

我覺得你D料好勁架, 仲話咩都唔識咁謙

你就好啦, 有自己人照顧熹樂, 唔怪得咁放心啦, 我就煩啦, 本來希希放0係奶奶屋企, 但好掛住佢, 日日放工上藍田又好辛苦, 最後奶奶好勉強日日上0黎, 我都知佢好辛苦, 而我屋企仲有我呀婆, 90幾歲, 脾氣又臭, 原先姐姐要0黎照顧佢, 因之前佢又中風, 後來無事又唔鍾意姐姐, 連我奶奶都唔LIKE,佢都好錫希希, 所以又比野佢食, 但好多時過期, 又可能唔0岩BB食, 話佢又唔鍾意, 咁咪成日家嘈屋敝, 尋日又開戰勒, 唉!
嘉盛咪係嘉福村0羅, 你講那個大廣場反而我唔知係邊呀

我應該會嘉福勒, 因為近0麻, 聽講都幾好, 係咪呀
該用戶已被刪除

公爵府

泳泳媽媽(rosanna)

水痘: 要1 YEAR OLD 先打得, 我係花都黃國榮度打, 好似係450左右.
流感: 6 MONTHS UP 就可以打. 第一次打, 要打2 次半針, 每針好似要相隔一個月. 熹樂今年第二次打, 只要打1次半針, 我係花都周偉華度打120, 黃國榮要140. 如你認識其他BB 都去打, 可以夾份打, 平一半.
周偉華只係一般醫生, 唔係兒科, 不過我覺得打針冇所謂, 其實都係一樣, 唔一定要搵兒科打.

近日熹樂都有RUNNING NOSE, 呢排轉天氣, 小心BB 著涼

公爵府

hihirita

你唔好再咁講我勁啦, 原來仲有肺炎連球菌針要打架, 我都唔知, 好彩JonasMaMa 教我姐, 詳細可以按以下

CLICK HERE

老人家TEMPER 係差D 架, 有冇唸過將你婆婆送去老人院呢? 佢係果度可能會開心D. 姐姐又可以專心帶希希, 又唔駛99 日日由藍田去你家咁辛苦.

不過你99 都算好啦, 咁遠都肯呢同你帶希希.

遲D 希希返學會好D 架啦, 不過屋企成日開戰對小朋友唔係咁好架.

原來嘉盛就係嘉福, 咁嘉福浸信會對你來說真係好近喎, 嘉福浸信會係一間好學校呢架, 希希一定會讀得好開心

侯爵府

rabbitpiggy,

我都0岩0岩見到你地既對話, 今個星期希希先要打流感第二針, 原來仲有水痘同肺炎連球菌針, 咁咪成日見到個醫生0羅, 哈哈,

流感好似好勁, 有d擔心, 我同我先生唸住都打埋呀

送呀婆去老人院, 殺左我都似, 佢好頑強架, 仲有細個係佢帶大我, 我唔想咁絕, 其實我同我先生都想大家開開心心咁生活, 但係老人家佢唔識同人相處, 不過我地唯有就住0羅

係呀, 所以我想比希希讀全日n1 0羅, 但2歲人仔又好似好陰公
該用戶已被刪除

公爵府

hihirita,

所以, 我成日都覺得做兒科醫生好發達架. 聽聞話一支流感針佢地來價都係40蚊左右炸, 你話佢地幾好搵.

我去visit kar fuk 時, 我覺得d 小朋友返學學得好開心呀, 唔會陰公, 不過如果小朋友真係適應唔到, 你可以改比佢返半日都得, 我聽jonasmama 話kar fuk 都有半日的.

其實我個人覺得去老人院係會開心d 架, 果度有人照顧佢, 又有差唔多年紀的老人家一齊玩, 又有活動, 應該好開心架, 我第時自已老左, 如果自已又照顧唔到自己, 我都會鐘意同老公一齊去老人院. 又或者你可以考慮送婆婆去日間護老院, 好似係星期一至五: 9-6, 星期六: 9-1, 好似我地返工咁, 有活動, 有得食, 幾好呀, 婆婆都唔洗咁悶呀, 一個月好似都係1000多蚊, 都幾抵.

公爵府

泳泳媽媽(rosanna)

唔駛客氣, 大家交流下姐.

你又係住dawning view呀, 呢度好多媽咪都係果度住架.

侯爵府

rabbitpiggy,

我都話佢好頑強架啦, 其實應該係固執, 要佢去老人院, 即係趕佢走, 而佢又認為行得走得, 仲咩要人照顧呀, 不過佢有去老人中心玩, 其實係去搵利益, 並他活動佢都唔肯參加

嘉福無半日架, 同埋要年頭先開始interview, 我好希望希希可以同熹樂做到同學仔呀

係呢, 你係邊頭返工架?

公爵府

hihirita

OIC, 不過你婆婆肯去老人中心玩都好架. 不過你話佢去老人中玩搵利益, 係搵咩利益呀?

我有計, 如果你想希希讀半日, 你可以唔正式入讀, 改為暫托, 咁樣, 你鐘意希希返幾多個鐘都得啦. 不過我個人就比較鐘意熹樂返全日.

你返KWUN TONG架, 有時都覺得幾遠, 你呢?

侯爵府

rabbitpiggy

kwun tong 你方便d喎, 起碼你地可以多個choice 坐bus, 我返尖沙咀, 坐kcr 仲要行餐死, 有時知囝囝唔舒服, 個程車就難捱0羅

老人中心有量血壓啦, 過節時有野派啦, 長者宴啦.......我只知呢d咋, 不過 無你份呀, 哈哈!

係喎, 咁咪可以唔正式入讀, 改為暫托, 但返全日安全d, 因為避開我呀婆麻

呢幾日我boss出trip, 可以free d, 哈

公爵府

hihirita

你果頭冇村巴去尖沙咀咩, 華明村有村巴去尖沙咀架, 好方便, 好快.

原來係呢d 著數, 你婆婆都好醒bor

咁又係呀, 返全日小朋友學自理會好d, 不過就會多病d, 我最怕熹樂病 :-( :-(

我boss 一星期先係香港2-3日左右炸, 平時都返大陸, 不過即使佢係香港公司, 我都幾free 架, 因為佢成日係自已房度做野, 好忙咁

侯爵府

RABBITPIGGY
嘩, 我成個鐘都上唔到黎呀

嘉福呢邊無村巴架, 與世隔絕, 連酒樓都無, 講起就勞氣.......

我都好怕希希病, 見佢病, 心痛死, 上兩個月斷斷續續發燒成個月都唔知咩事, 原本係中耳炎, 嚇死我呀

你BOSS 一定都算幾好架勒,

公爵府

hihirita

我昨天由4時開始就迫自已唔上bk 啦, 因為要清埋d 野收工. 你做邊行架, 係咪要成日對住部電腦架?

咩嘉福個邊咁架, 連酒樓都冇, 咁就跨張d, 你地有冇向有開區議員反影下呀, 都會有d 用架.

中耳炎呀, 聽到都怕, 希希一定好辛苦架啦, 而你就一定日日冇得訓, 小朋友病最心痛都係父母 :-( :-(

係呢, 知唔知點解會有中耳炎架? 等我防下先

熹樂都試過腸胃炎, 前後燒左差不多一星期, 起初都唔知咩事, 仲以為出玫瑰疹, 到燒第4-5日, 熹樂or 血, 先知係腸胃炎, 果個星期我地兩公婆真係冇得訓.

我boss 真係幾好架, 如果唔係我都唔會係到一早就9年啦, 由我未拍拖, 到拍拖, 結婚, 生仔. 我間公司做得最短時間果個, 都做左5 年啦, 都算長.

係呢, 你係呢間公司做左幾耐呀?

侯爵府

Morning rabbitpiggy,

嘩, 物你咁早架, 真係勤力0勒,唔怪得有boss咁信賴你地啦

係呀, 原先嘉福有間樓, 前後都開過兩次, 好似話房署唔肯減租, 寧願直置左幾年, 快餐店都係岩岩開番咋

吓!痾血, 如果比我, 一定嚇死, 因我份人好驚青架

希希因為感冒菌入耳, 不過好似仲有其他原因引致中耳炎, 但我唔清楚呀

我公司做trading, 0係美國公司, 產品係錶, 我做左2年半, boss係 US 好少返0黎, 我是個文員, 我呀HEAD係女人, 仲要係麻煩既女人, 最慘係就黎係我地事頭婆, 我英文唔好, 所以轉工無望, 唯有期望希希學好D,唔似媽媽咁蠢啦

你呢

公爵府

Morning hihirita

係呀, 我好早架, 一般8-8:30AM 就返到呢架啦, 因為我日日都好准時走, SHARP 6:00PM. 我要早D 返去陪熹樂架嗎

雖然你住果度什麼都冇, 不過都算近火車站, 火車站個商場都好旺下, 好多SHOP.

我公司係廠呢架, 廠係東莞, 香港公司, 香港加起來只有9個人,包括BOSS, 同埋佢老婆. 東莞大約有500人. 我地做"他表", 你可能唔知係咩, "他表" 即係用來測電壓, 電流等等的測試儀器. 好彩我一年可能只要返大陸1-5次左右, 我做MARKETNG架, 負責美洲市場, 簡單地說日常工作都係接單. 所以成日對任部電腦.

唔好咁講啦, 唔轉工咪仲好, 我係呢度做左9年啦, 都幾好呀, 好安定, 我又唔鐘意搵工, 好煩. 女人上司係煩D 架啦, 咪忍下佢LAW, 返工都係唯左搵食, 冇所謂架, 出呢做野緊係有時要反氣架啦.

我話你一D 都唔蠢, 簡左個好老公, 又生左希希, 係一個精明的好媽媽

侯爵府

RABBITPIGGY,

多謝你安慰我呀, 呢度好在SAT唔使返工, 我6:00後一定唔見人, 因個女人麻煩無人肯做我個位呀

你做MARKING架,咁你D英文咪好掂0羅, 多多指教

講真, 我都覺得自己而家最開心, 老公不嬲都好就我, 希希簡直係大禮, 哈

公爵府

hihirita,

你好正喎, SAT 唔駛返, 我就慘啦, 個個星期六都要返, 仲要係9-1 TIM :-( :-(

原來我地大家都係模範員工, 准時收到

咁咪仲好, 冇人肯做你個位, 咁即係證明你好店, 個女人咁麻你都頂得住

我D 英文一般般啦, 一D 都唔勁, 只係有限公司, 不過都冇所謂啦, 最重要係開心嗎, 我都好滿足現狀架, 有個好老公, 有熹樂, 有個安樂喎, 有份稳定的工作, 都算係咁啦. 而家得閒仲可以上呢BK CHAT 下.

係呢你有冇唸過生多個呀? 我有唸過下, 我想生多個等熹樂有個伴, 將來大左, 有事都有人同佢商量. 不過我仲餵緊人奶, 所以好似難D LAW, 但我又唔想同熹樂介, 我想食到佢自已唔食.

首頁
23456...15

尾頁

跳至