跳至

首頁
12345...15

尾頁

子爵府

北區playgroup一覽表,歡迎update!

1. 保護兒童會
星期六下午2:30至3:40
for 10個月至2歲幼兒
電話 no.: 26822245
新 界 粉 嶺 華 明 邨 康 明 樓 地 下
$380 for 2個月

2. 白普理上水家庭中心
add : 彩園邨彩麗樓地下
tel :26702993(自行booking)

topic : 幼兒樂playgroup
time :
(1) 9.30am -10.45am or
(2) 10.30am-12.45pm

3. 幼兒Fun Fun Fun

逢星期四上午舉行,每節75分鐘
上水幼兒中心(近上水火車站)
1歲半至2歲幼兒
藉主題唱遊,圖工、遊戲、增進幼兒社交溝通能力,
發展潛能,由資深幼兒導師負責
$320 - $360 (4節)
2670 4899

4. 「英」兒Fun Fun Fun

逢星期一上午舉行,每節75分鐘
上水幼兒中心(近上水火車站)
1歲半至2歲幼兒
藉外語教學,透過主題遊戲、圖工、增進幼兒社交溝通能力,發展潛能,由外籍老師負責
$320 - $360 (4節)
2670 4899

5. 「小星星」幼兒英文遊戲小組

逢星期三或六上午舉行,每節75分鐘
粉嶺家長資源中心(粉嶺祥華村)
2歲至3歲幼兒
利用不同素材帶領幼兒遊戲,發掘個人潛能及學習社交技巧,由經驗外籍導師負責
每節$110
2656 6211

子爵府

Re: 北區playgroup一覽表,歡迎update!

有冇人報過國際藝術中心個PLAYGROUP? 好唔好?
我 12月23日去試堂呀.
$300/4堂, 試堂免費
我係天天豬, 爸爸媽媽好愛我呀!

子爵府

報告
昨天天天豬第一次返playgroup, 一入課室喊到拆天, 不停話要走, 一陣又話好急尿...... 約喊了三, 四個字, 終於在miss話玩跳三輪車, 同俾個車輪佢渣住時, 佢笑番. 但都要我抱住玩, 後來去畫畫時就鎮定左好多, 畫得好開心. 希望佢下堂會開開心心返學啦.

個miss law真係不錯, 好有耐心, 好識同小朋友玩, 同堂的另一小朋友玩得好投入. miss law有準備好多道具, 車輪, 汽水罐, 紙做的萍果, 橙, 有聖誕老人...... 氣氛都不錯, 佢好肯做&跳.......

子爵府

joy,
咁係咪天天豬唔慣,先至會喊呀?

子爵府

cricri,
粉嶺樓果間Eden playgroup,karly囡囡上過堂,你可以pm問下佢意見啦!
另,國際藝術中心在粉嶺中心,pizza店側呀!

等待驗證會員

joy, 請問你可唔可以比佢電話我,我都想帶囝囝去,同埋点樣先可以試堂?

大宅

我kiu仔宜家11個月
我想帶佢番playgroup
請問邊間好??比d意見吖

大宅

請問邊位媽咪有"eden playgroup" & "國際藝術中心"既電話, 我call 1083但沒有record.

子爵府

sorry 咁遲覆, 國際藝術中心tel:2947 2922 找miss wong, 因為miss. law教得比較好, 如果你個bb都係差不多兩歲, 好希望你地可以join我個仔果班. 星期六下午 2:30~3:30 文冠天小朋友果班. 到時就可以同你地一起玩啦.

試堂 $75
$300 / 4堂

子爵府

wandy,
天天豬上次去醫院俾姑娘抽鼻涕之後嚇親, 有d心理陰影, 一去要室內有外人, 佢就會喊.... 有望佢快d忘記件事啦.... :-(

大宅

[quote]
Joy 寫道:
sorry 咁遲覆, 國際藝術中心tel:2947 2922 找miss wong, 因為miss. law教得比較好, 如果你個bb都係差不多兩歲, 好希望你地可以join我個仔果班. 星期六下午 2:30~3:30 文冠天小朋友果班. 到時就可以同你地一起玩啦.

試堂 $75
$300 / 4堂

請問有冇網址? thanks

子爵府

好似唔覺又網址呀.....

又再報告下先:

終於在miss wong & miss law的幫忙下, 可以就到我星期六放工 2:30~3:30上堂, 咁我就可以親自帶天天豬上堂啦. 可以看到佢的表現, 真係令我好開心. (其實佢地正常係唔會教到咁晏ga, 但佢地肯牽就我, 又幫我搵到一起上堂的小朋友, 所以真係好多謝佢地).
1月15這一堂, 天天豬的爸爸也一起來同個仔上堂, 一入門口, 天天豬例牌眼泛淚光叫我走, 不過就比之前好些, 沒有大喊大叫. 因為未夠鐘上堂, miss law 在佢想喊出來之前即時拿出一本有車車的書俾佢看, 咁佢的情緒就穩定左小小. 跟住又扮開住車車入課室..... 終於佢都冇喊, 不過就一直扮樹熊要抱. 中場時, 佢竟然也肯落地玩左一陣 "截的士" 同 "打波波" 仲有笑容tim. 到畫畫時佢已不太怕, 活潑左小小啦, 肯講下野啦. 不過當然時放學時最開心啦, 一聽就放學就大聲講bye bye.

總節, 這一次上學比上兩次都有進步. 這當然少不了miss law的功勞, 全靠佢細心發現天天豬鐘意車車的特點, 可以慢慢引導佢唔怕返學. 而且我同先生都很喜歡上堂時的氣氛, 很熱鬧, 輕鬆, 有很多道具令BB在玩樂中學到知識. 當然另外果位BB的家長也十分投入, 所以大家都玩得好開心.
所以我好珍惜同BB一起上堂的親子時間, 希望下一堂天天豬可以表現的更加好.

BTW, 我真係好後悔去醫院同個仔抽鼻涕, 令佢性情變得細膽. 你們千萬要小心, 唔好試呀.

報告完畢.

子爵府

cricri,
pls check pm啦!

男爵府

有無媽咪想俾bb上幼兒畫班呀?

上水天平協康會係二月十九日有兩班幼兒畫班:

內容:
晝師著重兒童對繪畫的主要概念,並引導兒童掌撏繪畫的基本輪廓及入門方法,培養兒童的創作天才及欣賞能力。

TPC-2504
對象:2-4歲
時間9:30-10:30
人數:4-6人
日期:2/19 至 3/19 逢週六,共5節
費用:非會員 $500, 會員 $430

TPC-2704
對象:5-7歲
時間10:30-11:30
人數:4-6人
日期:2/19 至 3/19 逢週六,共5節
費用:非會員 $500, 會員 $430

仲有少量名額,如果有興趣可打電話 2673-0189 查詢及索取報名表。

我幫b象報左9:30個班,你地有無趣一齊做同學仔呢?

子爵府

jac,
我想報呀. 你係咪會員來ga?
打去問下先.
上水協康會係邊?

男爵府

Joy 寫道:
jac,
我想報呀. 你係咪會員來ga?
打去問下先.
上水協康會係邊?

係呀,我係同心會會員,會費好似係幾十蚊姐,所以你可以入埋會做會員。

li間係天平

子爵府

佢地話fax d form俾我填, 但我仲未收到

男爵府

你收到未呀? 駛唔駛搵我份俾你?

子爵府

今日才fax俾我呀. 我星期一放假, 去看看先算. 因婆婆話好遠, 唔想湊天天豬去.

子爵府

to all,
我係上水協康會搵到一個畫畫班 :
for 3-8歲,逢星期六上堂
會員 : $200/4堂
非會員 : $280/4堂
詳細資料可打電話去問下啦!

jac,
我想問下入左同心會係咪間間協康會都可以用架?

首頁
12345...15

尾頁

跳至