自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

兩個星期前叫food pxndx,個rider 私自 cancel 我張order,我搵唔到rider。我問間餐廳可以點做,間餐廳叫我re order,話food pxndx 成日都取消客既單,咁我咪照做,

而food pxndx send email 話會refund,到我前兩日問food pxndx 幾時refund ,佢覆話唔會refund ,話係個rider 搵唔到我先cancel order,但我從未收過rider 電話。

勁嬲,以後唔用food panda。

tsung    發表於 19-3-27 13:53

男爵府

我淨係用deliveroo,food panda 有優惠都唔敢用

禁止訪問

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我只用 deliverxx, 送漏野只係 apps 到禁幾下,十幾分鐘就 refund 比我,好方便。

wcpcelia    發表於 19-3-27 15:52

總有離別的時候

公爵府

畀面勳章

咁過份!!

珍珠宮

Chowying 發表於 19-3-27 11:29
我只用 deliverxx, 送漏野只係 apps 到禁幾下,十幾分鐘就 refund 比我,好方便。
...

我果區無deliverxx,呢d app 好煩,無得聯絡 rider,有咩事就無啦啦取消或得個等字。

珍珠宮

sasalic 發表於 19-3-27 11:24
我淨係用deliveroo,food panda 有優惠都唔敢用

我果區無deliverxx,今次二百幾蚊當交學費。

子爵府

BK Milk勳章

咁差?

呢樣嘢大陸好好多,有曬聯絡電話,搵唔到會call我,又有map睇到佢去到邊度,香港仲未跟到。
不同傻子爭辯, 否則就搞不清誰是傻子了.

頭等人, 有本事, 沒脾氣; 二等人, 有本事, 有脾氣; 末等人, 沒本事, 大脾氣.

與其說是別人讓你痛苦,不如說自己的修養不夠。

一個常常看別人缺點的人,自己本身就不夠好,因為他沒有時間檢討他自己。

大宅

回覆 choco_soup 的帖子

但係間野出左email話退錢,點解而家因為所謂的冇聽電話為由而冇得退?如果是咁一定要據理力爭,冇可能要白白嘔錢出黎,妳冇收到相關的食品點解要比多錢?
電話有通話紀錄,影比他睇,再唔係叫電話公司列印個紀錄,証明妳冇收過電話,係間野自己取消先。
道理係妳那邊,更加唔可以白白收多錢
寫信/打電話投訴直至受理為止
歡迎歡迎

男爵府

回覆樓主:

我又試過叫foodpanxx, 睇住時間應該就黎到,但等極都唔見人,突然收到電話係一個的士司機打俾我問我個地址,原來送貨人係南亞人,佢唔識中文搵唔到我地址,佢喺路邊問個的士司機,的士司機再打俾我,之後就上到我屋企,個南亞人不斷講唔好意思。
當時成家人都覺得請南亞人做呢啲送貨員都好,可以俾佢地多啲就業機會!

男爵府

Food panxx 叫過一次,睇到車手取單是6:45,8:00都未送黎,路程只是不用十分鐘,唔會再用佢

男爵府

唔會用,有d司機會扮唔識睇中文地址或唔識路,打黎叫你落樓拎,咁同我自己落街買有咩分別

珍珠宮

Watashiwamomo 發表於 19-3-27 14:54
回覆 choco_soup 的帖子

但係間野出左email話退錢,點解而家因為所謂的冇聽電話為由而冇得退? ...

我唔想為200蚊浪費我既時間

珍珠宮

布丁Purin 發表於 19-3-27 15:11
唔會用,有d司機會扮唔識睇中文地址或唔識路,打黎叫你落樓拎,咁同我自己落街買有咩分別 ...

我係落樓拎,唔想比人知我住邊。

珍珠宮

kiki珊 發表於 19-3-27 15:11
Food panxx 叫過一次,睇到車手取單是6:45,8:00都未送黎,路程只是不用 ...

係要等咁耐,我果次就係比人取消order,我搵唔到rider,間餐廳叫我再叫我咪叫,等左兩個幾鐘先有得食。

之前有間餐廳都叫我唔好用food paxxx,話佢會突然取消order。

伯爵府

bonnyye 發表於 19-3-27 14:30
咁差?

呢樣嘢大陸好好多,有曬聯絡電話,搵唔到會call我,又有map睇到佢去到邊度,香港仲未跟到。

我都見大陸果d係奔跑嫁陰公,好似話如限時送唔到就全單free, 唔知真唔真

翡翠宮

choco_soup 發表於 19-3-27 12:32
我果區無deliverxx,呢d app 好煩,無得聯絡 rider,有咩事就無啦啦取消或得個等字。
...

Ubex eats有無?我最近試過2次訂Panda等好耐無接單都係取消收場,反而訂過幾次Ubex就好準時。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

choco_soup 發表於 19-3-27 10:41
兩個星期前叫food pxndx,個rider 私自 cancel 我張order,我搵唔到rider。我問間餐廳可以點做,間餐廳叫我 ...

珍珠宮

lyh80115 發表於 19-3-27 17:39
Ubex eats有無?我最近試過2次訂Panda等好耐無接單都係取消收場,反而訂過幾次Ubex就好準時。
...

ubxx eatx 唔去我果區

侯爵府

回覆樓主:

呢間嘢係成日取消order, 等咗勁耐先話冇人接單cancel, 經常發生

首頁

尾頁

跳至