懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

62、99一向都好鐘意操控人

知道我有左之後,比左一萬蚊我,叫我去私家生,所有bb用品要買新唔可以用二手,我心諗,十萬未開頭咩!又話要同我買bb所有用品要叫佢一齊買,知道我請左陪月返媽咪屋企坐月就面有難色

最近知道bb係男仔,就話好彩我識生,第一胎係仔... 仲話諗定第時要同bb點點點....
我忍不住串佢,我又唔係徐子淇,生仔無錢無地分,就算係男定女都係我孩子囉!自從聽完佢呢d說話,真係影響我情緒,諗起佢會纏住我就驚,有時都訓唔好,唉(emoji)(emoji)‍♀️

複式洋房

helmetjune 發表於 18-10-6 13:58

知道我有左之後,比左一萬蚊我,叫我去私家生,所有bb用品要買新唔可以用二手, ...

我絕對明白你既心情
自從有左99同姑奶無時無刻望住我個肚留口水
買乜都要加把咀
請左陪月又問個陪月得唔得
個陪月姨姨係朋友請過然後覺得好幫得手教識佢好多野然後介紹比我,咁我緊係唔會自己盲中中出去搵陪月姨姨啦……
然後買衫仔各樣又問我啲野好唔好
講真我都係第一次有bb係新手
好多野都係聽身邊朋友介紹
好唔好既定義真係要等bb出世先知岩唔岩用
呢家只可以買一啲大路既野
真係好煩
我明佢地出發點都係為bb好
但係可唔可以唔好嘗試控制我
然後呢家放緊產假,99同姑奶2個車輪轉咁打比我問我生得未,有無事發生
真係好想連生左都唔話佢地知

水晶宮

知道我有左之後,比左一萬蚊我,叫我去私家生,所有bb用品要買新唔可以用二手, ...

睇開啲,唔好咁認真,其實呢啲聽落幾好笑㗎!如果唔同住,好容易應付,話之佢地講咩,哦哦哦就算,又無謂同佢地撐。

我陀第一胎嗰時奶奶都有話畀錢我去私家生,我冇理到,同佢講而家喺政府生都好好,多謝佢心意。買嘢嗰啲根本無需要同佢地交代。我啲小朋友著嘅用嘅玩嘅大部分係二手。佢地見到個孫就掛住玩,正常唔會問咁多。

複式洋房

PuiwahChum 發表於 18-10-6 17:37
我絕對明白你既心情
自從有左99同姑奶無時無刻望住我個肚留口水
買乜都要加把咀

我個兩件要求我要擺酒請佢地親戚食飯,好討厭⋯⋯

你要加油,準備迎接bb來臨❤️

子爵府

bb用品同佢去買因爲佢地俾錢?
一萬蚊淨係私家產檢照結構驗nifty都用晒啦,私家生點止呢個數呀6299
最怕d 6299要面又不滿女家付出多過自己,我99就係咁,直頭開聲要我叫女家唔好再送野俾我地2母女

複式洋房

helmetjune 發表於 18-10-6 18:01
我個兩件要求我要擺酒請佢地親戚食飯,好討厭⋯⋯

你要加油,準備迎接bb來臨❤️

點解要請佢地食飯
呢家佢地幫你生左個仔咩……
可能我個人有左之後比較敏感或者我太小心眼 上次我姑奶同我老公講
細佬你要咩禮物呀
家姐我送份大禮比你!
恭喜你有個仔!
我幾想爆粗鬧佢
呢家你細佬痾個b出黎呀?
然後我老公話「現金」
然後我姑奶就收聲了

男爵府

好明白生仔係兩公婆事,真係好怕人哋加把口(自己父母都唔例外)。

我同你反轉,99勸我去政府生,叫我所有嘢用2手。但係佢唔明我生埋今次封肚而我又負擔到,點解要去政府。上次生阿仔,佢拎啲n手用過無牌子嘅2手衫(有嘔奶漬)叫我俾個仔著,連牙膠佢竟然都拎侄女咬完嘅話洗過可以咬俾我

我都完全唔明我自己負擔到買新又無洗佢錢,點解迫我用舊嘢。

複式洋房

prswinki 發表於 18-10-8 19:39
好明白生仔係兩公婆事,真係好怕人哋加把口(自己父母都唔例外)。

我同你反轉,99勸我去政府生,叫我所有 ...

下,唔係呀?連牙膠都用2手?
用2手野大前提要新淨啲先用到架 ……同埋呢啲都唔係好貴姐……你99好慳家

男爵府

PuiwahChum 發表於 18-10-9 01:59
下,唔係呀?連牙膠都用2手?
用2手野大前提要新淨啲先用到架 ……同 ...

你唔明我嗰下幾火大,問題重點係我已經買咗好多新牙膠俾個仔,佢仲要交俾湊我仔個ee話侄女咬咗幾次唔要,我拎過嚟

成日喺阿嫂屋企偷運人哋啲玩具俾我個仔,我都唔預佢會買新嘢俾阿仔,但係唔好拎2手嘢俾我。事關我有潔癖,一係買新,一係唔用。同埋講真我唔買唔係因為我俾唔起,而係無需要。連啲幾廿蚊波波池波波都偷運過嚟,搞到阿嫂以為我好窮困要偷佢囡啲玩具

子爵府

比1萬蚊叫你去私家生 笑死我 佢地比1萬蚊美金呀?
幾時先上到車.....

大宅

PuiwahChum 發表於 18-10-6 20:38
點解要請佢地食飯
呢家佢地幫你生左個仔咩……
可能我個人有左之後比較敏感或者我太小心眼 :h ...

其實你姑奶都係一番好意,點解要覺得别人不懷好意?請勿小人之心度君子之腹。就快做媽媽,不要太小氣

複式洋房

KaySzeLam 發表於 18-10-16 21:07
其實你姑奶都係一番好意,點解要覺得别人不懷好意?請勿小人之心度君子之腹。就快做媽媽,不要太小氣
...

當然我講既都只係小部份
好難將佢既惡行全部拎晒出黎講架喎
家家有本難念的經
你唔明我我唔會明你既道理

男爵府

開心吸收勳章

比十萬就差不多,
比得一萬想控制你咩?
叫老爺奶奶諗清楚個真實情況先!

首頁

尾頁

跳至