論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

上次至同大家講, 我家夫人成日講大話, 唔知醜.:tongue: 算啦, 果d都唔係好嚴重.

今朝真係火滾, 佢又係好輕挑, 唔關佢事既態度激死我. 事源尋晚我暗細b瞓覺, 細B係咁抓, 係咁R自己雙右手臂, 我摸吓, 嘩, 成張沙紙咁. 今朝等細b瞓醒睇吓佢隻手臂仔, 由膊頭至手肘對落全部係濕診, 起晒硬皮, 有d仲R到損晒.

我成日提呢位夫人, 2個B有咩損傷要話我知, 屋企有咩用完要話我知, 但佢好似啞既咁. 我叫佢睇吓細B隻手臂, 佢話佢知喎. 咁點解唔講我知呢? 佢無答, 雙眼望電視, 我話你要講我知喎? 佢用輕挑既笑容答我:"SORRY囉", 跟住又周圍望. 細B濕診唔係第一次, 叫咗佢要留意, 沖完涼/搽咗CREAM一定要抺乾晒至可以著衫, 佢唔理. 有問題要出聲, 佢唔講, 我可以點呀?

民房

你可能要用多d時間,自己每晚check下bb,如果唔係會每自個個寶貝辛苦,因為佢地係冇可能幫晒你,佢地真係好冇能的...

原帖由 KiuShaBB 於 09-4-9 13:17 發表
上次至同大家講, 我家夫人成日講大話, 唔知醜.:tongue: 算啦, 果d都唔係好嚴重.

今朝真係火滾, 佢又係好輕挑, 唔關佢事既態度激死我. 事源尋晚我暗細b瞓覺, 細B係咁抓, 係咁R自己雙右手臂, 我摸吓, 嘩, 成張沙紙咁. ...

珍珠宮

原帖由 ct2006 於 09-4-9 13:24 發表
你可能要用多d時間,自己每晚check下bb,如果唔係會每自個個寶貝辛苦,因為佢地係冇可能幫晒你,佢地真係好冇能的...

咁我同佢講, 佢每日都同BB沖涼, 佢見到隻手臂有唔妥, 應該要同我講. 驚唔記得咪即時同婆婆講囉, 佢都係話知你.

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

佢o既態度係冇得救ga嘞 你話咗佢知佢都仍然話知你, 唯有自己每日留意BB情況, 工人唔可以旨意!

珍珠宮

原帖由 DoReMi媽媽 於 09-4-9 14:02 發表
佢o既態度係冇得救ga嘞 你話咗佢知佢都仍然話知你, 唯有自己每日留意BB情況, 工人唔可以旨意!

請個工人番嚟, 係要佢幫手. 佢地唔係好幫得手, 仲俾好多麻煩我地. 唔係關bb事, 我都無咁緊張. 唉!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

你比工人睇電視架 我覺得佢係冇心機湊小朋友 & d 態度都好有問題呀
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

原帖由 esmehouse 於 09-4-9 14:59 發表
你比工人睇電視架 我覺得佢係冇心機湊小朋友 & d 態度都好有問題呀

我梗係唔俾佢睇電視啦, 次次同佢照肺, 佢個頭同對眼自然會向住電視機既方向. 有次叫佢背住個電視機望住我, 佢都可以望住玻璃窗既電視倒影, 周圍望, 玩花瓣, 揭報紙(佢唔識中文)... 係都唔望住我, 今朝我即時熄咗電視, 佢至望吓我咋.:tongue:

我都覺得佢態度好有問題, 最慘係湊b越來越無心機, 上次同佢講咗做人道理之後, 好咗唔夠1個月, 又係咁. 好煩.

伯爵府

我果個都係咁, 我問佢, 你E+識廣東話, 佢話唔係呀, 我話why 我同你講嘢, 你watch tv ga, 佢串爆咁答, 我聽到你講嘢咪得lor, 我即刻火到, 炳到佢c, 佢先係咁say sorry.
原帖由 KiuShaBB 於 09-4-9 15:18 發表

我梗係唔俾佢睇電視啦, 次次同佢照肺, 佢個頭同對眼自然會向住電視機既方向. 有次叫佢背住個電視機望住我, 佢都可以望住玻璃窗既電視倒影, 周圍望, 玩花瓣, 揭報紙(佢唔識中文)... 係都唔望住我, 今朝我即時熄咗電 ...

大宅

試下下次到期出糧唔出住, 等佢問時你用佢對你既態度對番佢, 望電視, 懶懶閒既話氣.
印:太太, 你重未出糧比我呀
你:係咩, 哦
第二日又問
印:太太, 你今日都係重未出糧比我呀
你:係咩, 哦
第三日又問
印:太太, 點解你都重未出糧呀
你:呀, 唔記得, 唔好意思
拖佢幾日, 但如果佢同AGENT講你米話唔記得啦, 呢幾日好唔得閒, 唔通即刻告你坐監咩.
又或佢故意唔做某D野, 咁你話係米唔想出糧呀, 如係我會咁試下.

大宅

原帖由 ccbeauty 於 09-4-9 16:42 發表
我果個都係咁, 我問佢, 你E+識廣東話, 佢話唔係呀, 我話why 我同你講嘢, 你watch tv ga, 佢串爆咁答, 我聽到你講嘢咪得lor, 我即刻火到, 炳到佢c, 佢先係咁say sorry.
...

呢D賤骨頭係要炳架

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 陪月勳章

原帖由 ct2006 於 09-4-9 13:24 發表

我都係咁炸,有時個女整親,或者比蚊咬,個工人都唔係次次講架,所以每日我放工,我都會check囉,唔會旨意晒個工人會講我知,我個女又係成日都會有濕診,風x,會睇緊d囉

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我細囝都有濕疹, 有時都好似樓主個b咁, R到損晒, 個心真係好痛, 我而家朝早出門口前, 會望下工人有無同佢塗cream, 夜晚細囝瞓, 我親自同佢塗咗先瞓覺, 就係咁先睇到佢有無損手損腳, 不過以我所見, 工人都有同佢塗cream既, 不過就快手囉, 求求其其囉...., 所以指意工人真係唔得嫁, 乜都要問多d, 留意多d....
神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

大宅

why don't you fire the bun bun?

首頁

尾頁

跳至