家事百科

跳至

首頁

尾頁

洋房

如果各位裝修打算買潔具浴屏,千祈唔好幫襯樺柏X建材XX公司呢間黑店!大家上網或者去d 討論區search下,就知呢間野勁多人投訴佢地!上年年尾裝兩套浴屏,果陣時佢間野搵d講廣東話唔正、講普通話師父裝套浴屏都唔緊要,打玻璃膠打到手指公咁粗肉酸不特止,套浴屏安裝完仲要漏水,打電話去同佢地公司反映跟進,仲可以話你唔正確使用浴屏,叫你自己沖涼應該花灑頭就住個身沖喎,買套浴屏都已經一肚氣!點知套浴屏用咗一年都未夠就爆玻璃,另一套就生銹,到呢個時候我同屋企人每次入廁所沖涼都心有餘悸....
至於買潔具方面,記得收貨時候唔好怕麻煩一定要check清楚,因為佢地會夠膽死比懷疑係陳列品或者唔知咩貨比你,好在當時我自己親自收貨,我買同一款座廁型號兩個,但居然包裝同型號可以唔一樣,見圖2,但可以見到廁板型號是一樣的,最後佢地當然要收回貨品再重新送貨上來多次....
第三件事,佢地賣3X牌子濾水器 + 濾水廚房兩用水龍頭組合唔係原裝3X牌子水龍頭,用咗半年多d條管都甩埋... 事後我去過兩間百貨公司家品部3X專櫃睇過,3X濾水器都係跟原裝3X濾水廚房兩用水龍頭(有Led提示燈 / 水龍頭有打明3X牌子,而我同佢地買果款兩樣都無),而呢間樺柏X建材佢地賣3X濾水器 + 濾水廚房兩用水龍頭組合根本唔係原裝3X水龍頭... 事後佢地當然會話由頭到尾無講過水龍果係原裝3X牌子,你自己睇個樣板個款去買...! 只有怪自己當陣時買野無睇清楚大意唔細心,無諗過水龍頭唔係跟原裝3X牌子,結果個水龍頭用咗半年多d就.... 起呢度希望睇醒大家,買裝修建材產品時候,特別係係唔熟悉產品,真係要好小心好小心,上網做下功課同埋要搵信譽好舖頭先好買襯!
有圖有真相:
https://applink.discuss.com.hk/atGRuFhI4O

象牙宮

簡易, 成本又低, 效果更佳方法。

裝支浴帘杆, 買个浴帘.... 防水, 防霉。

用浴帘比浴屏簡易, 成本低, 風險低。

1. 不會出現漏水

2. 也不用洗浴屏。 辛苦刷死人。 有工人她也求其做。
3. 浴室空間更大。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

首頁

尾頁

跳至