親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Korea

I would really appreciate for any information and advise where to go to Korea. I need the following please:

1/ Which is better - Lotte World or Everland (for
Winter.
2/ What do you think of Muju Resort - I am after the
Sleigh ride.

Thanks so much

大宅

Re: Korea

1/ Which is better - Lotte World or Everland (for winter)

Hi Karenp

妳打算幾時去?今個聖誕節我會同囡囡去晒
Evelyn

複式洋房

evelyn317:

Really? Okay...Thanks alot. I'll wait for your news...

大宅

Really? Okay...Thanks alot. I'll wait for your news...

Hi Karenp

Of course!!!

Evelyn

大宅

Hi evelyn 317,
你係唔係之前post過會在出年3月復活節期間去日本?我都係.同埋我同你一樣都打算聖誕節去韓國.不過我會跟團,帶住3歲仔仔跟團滑雪唔駛煩.今日我出左3月去日本的機票.20/3-29/3/05共9日(因為飛行里數換,遲D怕無位)但老公同仔仔未訂位,你check日本機票時,記得報料比我.唔該晒!

公爵府

畀面勳章

Karenp:你所指的樂天及everland, 二個邊個好玩. 我二個都去過, 較新的是everland, 事實上, 二個都有適合小朋友的games. 例如:小木馬, 摩天輪及小型機動games. 二者都大同小異, 不過我較like everland, 尤其是個巡遊及煙花/激光表演. 至於muji個度假村好好好, 環境一流. 但個hotel就比較old d, 不過好有家庭feel(因為有得煮食).

大宅

Re: Korea - 樂天及everland,muji度假村

你所指的樂天及everland, 二個邊個好玩. 我二個都去過, 較新的是everland, 事實上, 二個都有適合小朋友的games. 例如:小木馬, 摩天輪及小型機動games. 二者都大同小異, 不過我較like everland, 尤其是個巡遊及煙花/激光表演.

Hi christina

多謝報料,我見過妳post過message出o黎,如果我無記錯,妳係10月初跟團去。我聽返"泥"o的人鍾意樂天多過Everland,不過真係各有所好,請問妳有無去過Everland室內泳池同野生動物園?Everland的食物是否"麻麻地",因我會住係Everland的hostel,hostel係無餐廳,有兩日都要係Everland入面"
Evelyn

大宅

你係唔係之前post過會在出年3月復活節期間去日本?我都係.同埋我同你一樣都打算聖誕節去韓國.不過我會跟團,帶住3歲仔仔跟團滑雪唔駛煩.今日我出左3月去日本的機票.20/3-29/3/05共9日(因為飛行里數換,遲D怕無位)但老公同仔仔未訂位,你check日本機票時,記得報料比我.唔該晒!

Hi CarolChan

妳好醒目,係呀,又係我。

咁o岩o既,妳x'mas都係去韓國,咁農曆年會唔會咁o岩去埋同一個國家?我會去布吉島同曼谷。

妳都好well plan,如果用飛行里數換機票最好早o的,妳3月20日出發,可能比o王季比o的,因為未踏正復活節假期,但係實
Evelyn

首頁

尾頁

跳至