論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

原來呢個世界仲有希望o架!!

炒左個衰賓之後, 真係做死我地兩公婆...
等左一個禮拜,個新印終於o黎喇!!
初初真係好驚, 驚佢o係新加玻四年已經學壞左...
點知原來佢根本無假放, 仲係差唔多廿四小時o係屋企果隻!!
雖然佢英文流d, 但勝在全自動波, 非常有規律...仲要唔放假添!!
希望佢醒醒定定, 咁我就還得神落喇!!
各位姊妹:
正所謂舊既唔去, 新o既唔o黎.
千祈咪作賤自己!!
原來呢個世界仲有希望o架

大宅

Re: 原來呢個世界仲有希望o架!!

koala:

恭喜你!你用邊間Agent?可以嗎?介紹

別墅

堅道XX樂園.
個 agent OK, 但我就覺得工人好唔好真係睇運氣...
而 agent 愈近屋企就愈好...方便嘛 :-P [quote]
Fayme 寫道:
koala:

恭喜你!你用邊間Agent?可以嗎?介紹

洋房

yes. totally agreed..it all 睇運氣 to hire a good helper.. i just hire one philipino.. for only 2 weeks. but i can tell she is good.. well cooking.. and nice too

i hired her from a local agent.. she just finished contract but she doesn't want to continue with them.( becoz the little is naughty) she is in hk for 5 yrs. .. well. so far so good..wish she will be good in the future too.

my sweet one is now N1

伯爵府

未還晒錢的工人會乖d, 觀察耐d先啦!
anyway, 都希望你請到個好的
沒有醜嘅女人, 只有懶嘅女人!

伯爵府

我忍左我個舊印印年半,終於頂佢唔順炒左佢!

新O既印印係第一次出國,黎左一個月,好乖好聽話,又有心機學野,佢已將我教佢O既野抄底一本NOTE咁厚!

佢又係唔願放假,話要搵多D錢....同埋晚晚等到我地訓佢先訓,成11點幾....又朝早6點起身.....我叫佢唔使咁早起身!

我知道佢而家還錢一定會乖!希望佢一路都咁乖啦!
bb女 = 恩祺媽 :-)

首頁

尾頁

跳至