少年成長

跳至

首頁

尾頁

子爵府

虎到金來勳章 認識瑞士牛牛第一回 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

阿女懷疑閨密鍾意咗自己的男朋友, 成日話他好, 話羨慕, 成日叫佢男朋友幫忙, 又查詢佢地拍拖時間地點, 然後'咁啱'會出現,變成3人行. 我提議佢唯有同閨密絕交,佢問仲有無其他方法?

大宅

MommyPanel勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主

成日發生敎個男仔專一否則分開吧!日日擔心佢偷吃邊有時間讀書

子爵府

虎到金來勳章 認識瑞士牛牛第一回 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

佢話男朋友專一嘅, 但大家已成朋友,好難唔理佢

大宅

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

係我就唔理個閨密喇,咁鬼衰。

子爵府

jayjayjj 發表於 17-11-23 18:49
係我就唔理個閨密喇,咁鬼衰。
我都係咁話,佢又話成7-8年老友,又話怕自己誤會咗

大宅

hhyau 發表於 17-11-23 17:54
阿女懷疑閨密鍾意咗自己的男朋友, 成日話他好, 話羨慕, 成日叫佢男朋友幫忙, 又查詢佢地拍拖時間地點, 然後 ...

大陸有句話,防火防盜防閨蜜,真係講得冇錯。
唯有出街,任何行蹤都唔好同閨蜜講

大宅

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

越諗越覺個閨蜜有問題,建議好以測試下佢,睇下佢係唔係真有問題。

子爵府

jayjayjj 發表於 17-11-23 19:56
越諗越覺個閨蜜有問題,建議好以測試下佢,睇下佢係唔係真有問題。
點測試呀?

大宅

hhyau 發表於 17-11-23 21:13
點測試呀?

响有cam既環境下,比機會個閨蜜同男友相處下,睇下佢態度點囉。

事前要同男友講明呀。

子爵府

jayjayjj 發表於 17-11-23 21:19
响有cam既環境下,比機會個閨蜜同男友相處下,睇下佢態度點囉。

事前要同男友講明呀。
拍電視劇咁? 算啦,佢男友未必肯,費時佢同男友吵架,益咗人添,我提議佢或男友介紹男仔比佢識囉!

大宅

hhyau 發表於 17-11-23 21:30
拍電視劇咁? 算啦,佢男友未必肯,費時佢同男友吵架,益咗人添,我提議佢或男友介紹男仔比佢識囉! ...
咁都係好方法。

子爵府

唉,佢這排只煩這樣, 無心機讀書,大學第二年,要努力,又唔敢哦佢

大宅

回覆樓主:

兩者要互信好緊要, 密友揾得多佢男友,囡囡好容忍亂諗野, 但又怕傷害兩姊妹感情, 我覺得直接跟男友傾吓這問題, 睇吓男友有咩睇法及解決方法,總好過自已鑽牛角尖,如果兩個感情穩定,其實好難破壞, 所以互相好緊要, 這樣又不會影響密友感情

我都覺密友對佢男友有意思

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

既然是閨蜜,就應該坦誠的問清楚,免得誤會失去一個好朋友,男朋友想找不難,難的是一個真心的好朋友~

複式洋房

既然是好朋友, 簡單直接問: 你是咪鍾意咗我男朋友?
睇佢咩反應!!

禁止訪問

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

或者苑轉啲舉例問佢意見.例如:胡杏X老公係自己閨蜜個EX.

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

hhyau 發表於 17-11-23 21:30
拍電視劇咁? 算啦,佢男友未必肯,費時佢同男友吵架,益咗人添,我提議佢或男友介紹男仔比佢識囉! ...

good (emoji) idea

子爵府

koeyt 發表於 17-11-24 17:58
既然是好朋友, 簡單直接問: 你是咪鍾意咗我男朋友?
睇佢咩反應!!
我個女問唔出口嘅,佢個閨密好識做戲, 一定喊苦喊忽咁...

大宅

好媽媽勳章

hahamonmon 發表於 17-11-23 19:08
大陸有句話,防火防盜防閨蜜,真係講得冇錯。
唯有出街,任何行蹤都唔好同閨蜜講
...
防火防盜防閨蜜
好句

首頁

尾頁

跳至